Ragnhildborgsbacken nominerad till Årets Hemmabacke

Södertäljes egna skidbacke, Ragnhildborgsbacken, blev nominerad till Årets Hemmabacke av Svenska Skidanläggningars organisation. Ragnhildborgsbacken drivs av Friluftsfrämjandet i Södertälje.

Priset för Årets Hemmabacke är nytt och går till en lokal anläggning som skapar möjligheter till utförsåkning för alla, som sänker tröskeln till en första och andra kontakt med skid- och snowboardåkning. Där majoriteten av gästerna till anläggningen kommer från närmiljön.

Ragnhildsborgsbackens nominering:

"Med hjärta, energi och passion drivs Ragnhildsborgsbacken i Södertälje helt ideellt av Friluftsfrämjandet med stor framgång. Ett knippe entusiaster har bland annat arrangerat gratis sportlovsåkning – inklusive lån av utrustning – för att öka mångfald och locka nya grupper till utförsåkningen, och samtidigt inspirera unga till fysisk aktivitet. Med välhållna backar, värmestuga med kafé samt skidskola, också den ledd av volontärer, får anläggningen besök av mängder av barn varje år som njuter av sin hemmabacke."

Priset delades ut på Svenska Skidanläggningars organisations årsmöte den 21 maj och de nominerad var Ragnhildborgsbacken i Södertälje, Frykstabacken i Kil och Vedbobacken i Västerås. Priset togs hem av Vedbobacken i Västerås.

Stort grattis till nomineringen Friluftsfrämjandet och Ragnhildborgsbacken.