Södertälje deltar på Lidingöruset 2019

Person som springer i skogen i samband med lidingöruset

I samband med att det klassiska Lidingöloppet som går av stapeln den 27-29 september är ett av loppen ”Lidingöruset”. Lidingöruset är ett motionslopp som vänder sig till personer med någon form av funktionsnedsättning som går i särskolan eller jobbar i en daglig verksamhet. Från Södertälje är 150 deltagare anmälda för att delta på Lidingöruset fredagen den 25 september.

Tillsammans med hundratals andra deltagare springer/går/rullar deltagarna runt en tuff och härlig bana på Lidingö. Man joggar lugnt eller spurtar med din kompis. Efter målgång firas alla till musiken från scenen. De senaste åren har Markoolio stått på scen och har han inte något annat inbokat har han lovat vara på plats. Efter målgång får alla som deltagit i loppet medalj, frukt och dryck. Det är en likadan medalj som de som springer 3 mil dagen efter.
De sex främsta i varje klass får pris på scenen efter loppet.

Lidingöloppet är ett terränglopp som arrangeras på Lidingö varje år sedan 1965.

Lidingöloppet är idag världens största terränglopp  som består av ett antal lopp för olika åldersgrupper och banlängd med början på fredagen och de sista loppen på söndagen.

2004 startade ”Lidingöruset” (Flera från Södertälje deltog redan vid starten)

Från 2007 har vi haft flera bussar som tagit våra deltagarna till Lidingö. (2007 deltog vi med 227 deltagare och det var mer än 1/3 av alla som deltog det året)