2019

Var med och skapa framtidens Södertälje centrum 2030

2019-11-22

Fredagen den 31 januari 2020 kl. 15.00 och 24 timmar framåt kan du delta i Hack for Södertälje på Södertälje Science Park. Där får du med din kunskap och dina idéer vara med och skapa framtidens bästa centrum, för människor och för planeten. Vi utgår från de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030 samt mobilitet och transporter. Anmäl dig redan i dag. Deltagandet är gratis och det finns ingen åldersgräns.

Hack for Södertälje är ett hackathon under Science Week för dig som vill utveckla dina färdigheter inom problemlösning på ett nytt och roligt sätt och samtidigt bidra till en hållbar framtid. Inga särskilda förkunskaper krävs, exempelvis inom programmering, men vi ser gärna att du är en nyfiken lagspelare med intresse för digitalisering och hållbarhet.

Vi står idag inför stora utmaningar när det gäller att hushålla med jordens resurser, minska utsläpp och avfall. Den linjära ekonomin har präglat samhället sedan industrialiseringen och skapat en slit-och slängmentalitet där vi utvinner naturresurser, producerar och konsumerar och sedan gör oss av med avfallet. Under 24 timmar tar du och ditt team fram en vision om hur ert hållbara Södertälje centrum ser ut 2030. Bidraget presenteras under lördagen för en jury som utser vinnare i de olika priskategorierna.

Ta tillfället att få nätverka och jobba tillsammans i en lekfull miljö där annorlunda är bra och tankar utanför boxen uppmuntras! Kom, det blir kul!

Vad är ett hackathon?

Ett hackathon är ett evenemang där problemlösning står i fokus. Människor jobbar tillsammans och samarbetar för att skapa nya innovativa lösningar på specifika problem under en begränsad tid. Det är en lekfull och effektiv metod för att boosta kreativitet och nya idéer. Deltagare jobbar tillsammans i grupper för att hitta lösningar på de utmaningar och problem som presenteras.

Det är också ett bra sätt att uppmuntra människor att tänka utanför boxen i en trygg och välkomnande miljö. Hackathons är en av framtidens designmetoder där man kan dra nytta av människors olikheter och jobba med problemlösning på ett roligt, inspirerande och transparent sätt. Hackathons är inte längre endast för programmerare och utvecklare. Alla kan vara en del av ett hackathon. Mångfald innebär ökad innovation.

Vad är Södertälje Hackathon?

Ett evenemang för dig som vill bidra till Södertälje centrums utveckling på ett konkret sätt, och för oss som arbetar med utveckling av Södertälje ska få inspiration till utveckling och förstå hur våra medborgare tänker om framtidens Södertälje centrum. Det är också ett sätt för oss - Södertälje kommun, Södertälje City och Södertälje Science park - att testa hackathon som ett sätt att arbeta tillsammans med dig som invånare i Södertälje (och från andra ställen). Vi hoppas att det här ska bli något vi kan göra återkommande.

Mer information och anmälan: https://hackathon.sodertalje.se/

Tid: Fredag 31 januari kl. 15.00 – lördag 1 februari 2020 kl. 15.00

Plats: Södertälje Science Park, Kvarnbergagatan 12, Södertälje

Arrangör: Södertälje kommun och Södertälje Science Park