Södertälje samverkar med andra kommuner för att nå tyska turister

Södertälje samverkar med Nyköping, Oxelösund, Trosa, Linköping, Norrköping och Söderköping för att locka fler tyska turister till regionen. Satsningen består i att hitta gemensamma strategier för att utveckla turismen.

– Tyskland är en av de viktigaste utlandsmarknaderna för oss och det här samarbetet är en jättebra möjlighet att locka fler besökare till Södertälje, säger Cissi Grape, projektledare på Södertälje kommun. Vi vet att tyskarna tycker om den sörmländska landsbygden och vi vill även visa dem vår vackra stad och skärgård. Flera scener i serien är dessutom inspelad i Enhörna, vilket gör projektet ännu roligare. Att öka antalet besökare till Södertälje är något kommunen satsar på utifrån flera perspektiv. Fler besökare medför att besöksnäringen kan växa och utvecklas, vilket i sin tur medför fler arbetstillfällen och ökad möjlighet att utveckla platsen Södertälje.

Kommunerna kommer även att samarbeta med Visit Sweden och kommunicera gemensamt mot researrangörer, digitala kanaler, sociala media, mässor och nyhetsbrev.

Ett exempel på samverkan är den gemensamma webbsidan www.ingalindstrom.com som riktar sig mot den tyska privatresemarknaden. Webbsidan anknyter till den tyska succéteveserien Inga Lindström som har spelats in i olika delar av Sörmland och Östergötland och väckt ett stort intresse för att besöka den här regionen. På webbsidan profileras Södertälje som ett resmål för dem som vill uppleva ”Inga-Lindström-land”.