Södertälje står bakom kandidaturen för vinter-OS Stockholm-Åre 2026

Om Sverige får stå som värd för vinter-OS och Paralympics 2026 kommer Södertälje och Scaniarinken få en viktig roll i genomförandet av spelen. Det är hockey

”Jag håller tummarna för att det går hela vägen. Det vore fint för Sverige att ha något att samlas kring och vara stolta över, vilket ett ekonomiskt och miljömässigt hållbart OS skulle vara. Att det finns en möjlighet at Södertälje får vara med på ett hörn är både stort och roligt.” säger Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje.

Scaniarinken som är Södertälje Sportklubbs hemmaarena kommer att bli bas för de olympiska aktiviteterna i Södertälje om Sverige tar hem spelen.


- ”Utöver att ett Vinter-OS i Stockholm är bra för svensk vinteridrott i allmänhet och för Stockholms stad så är vi i Södertälje kommun och särskilt vi inom Södertälje Sportklubb glada, stolta och entusiastiska över möjligheten att hockeyn under Vinter-OS eventuellt kommer till Scaniarinken. En fantastiska möjlighet för oss att sprida hockeyn till fler människor, såväl till dem som redan är intresserade som till dem som nu bara är lite nyfikna. Alla är hjärtligt välkomna till en härlig hockeyfest…om lyckan står oss bi den 24/6. Dessutom ett ypperligt tillfälle för Södertälje att visa upp sig som en härlig stad att verka och bo i" säger Mats Pernhem, klubbdirektör för Södertälje Sportklubb. 


Södertälje kommun har en lång historia av fantastiska idrottsprestationer och drömmar. Nu kan den största av idrottsdrömmar bli en verklighet i Södertälje.

-  ”Det känns otroligt roligt att vi nu tar ännu ett steg i att förverkliga den största av idrottsdrömmar inte bara i Sverige men även i Södertälje. Om de olympiska vinterspelen och Paralympics kan genomföras till viss del i Södertälje kommer det att vara en riktig inspiration för generationer framåt.”
säger Michael Andersson, förening- och anläggningschef i Södertälje

Den 24 juni avgörs det vilka som får äran att stå som värd för vinter-OS och Paralympics 2026 där det finns två kandidater kvar: Stockholm/Åre, Sverige och Milano/Cortina, Italien.