2019

Ta elbussen upp till Torekällberget i augusti

2019-07-25

Under några veckor i augusti kommer Nobina i Södertälje att fälttesta en ny elbuss som kommer att gå upp till Torekällberget. En chans att upptäcka en av Södertäljes pärlor på ett miljövänligt och spännande sätt. Helt gratis.

Bussen kommer från den tyska tillverkaren Mercedes och är helt ny i Sverige med sitt nya elutförande. Denna modell är tolv meter lång och tar 34 sittande och lika många stående. Den beräknas kunna gå 25-30 mil på en laddning.

Bussen kommer att trafikera följande hållplatser Astrabacken, Köpmangatan, Södertälje stadshus och Torekällberget varje vardag mellan den 14 och 29 augusti. Exakt tidtabell kommer. Bussresan är gratis.

Nobina har sedan tidigare fälttestat nya bussmodeller åt olika tillverkare, däribland även Scania. Det är vanligt att busstillverkare låter olika operatörer prova och testa bussen i olika former och förhållanden.

Torekällberget firar 90 år under 2019 och detta uppmärksammas på många olika sätt. Passa på att besöka Torekällbergets ordinarie verksamhet men även att ta del av firandet. Du kan läsa mer om firandet här. 


tidtabell.png

Ladda hem tidtabellen här.