2019

Tack till alla ni som bidrog till Företagardagen 2019!

2019-11-20

Fullbokad frukostklubb och nöjda utställare – tack ni som bidrog till företagardagen 2019

Den 8 november hölls årets näst sista frukostklubb på Scaniarinken. Den var även starten på Södertälje företagardag 2019. Boel Godner invigde och publiken fick lyssna till spännande föredrag på temat: så skapar du glädje och effektivitet på jobbet.

Företagardagen arrangerades på Scaniarinken. Likt förra året var det Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande som invigde Frukostklubben – som var fullsatt. Tage Gripenstam, kommunalråd (C), berättade om det pågående arbetet kring att förbättra företagsklimatet i Södertälje kommun. Ungt Företagande var uppe på scen med representanter från gymnasieskolor.

Besökarna kunde även njuta av en god frukost som MatLust arrangerade tillsammans med Vårdinge by folkhögskolas kurs Ekovegetariskt kök.

De bjöd på: enkorns- och ölandsvetebröd med åkerbönpastej, syrade grönsaker, rostat bovete, lokal getost samt egenodlade ärtskott, och smoothie på blåbär, äpple och rödbeta. Allt lagat från grunden och enligt Diet for a Green Planet, Södertälje kommuns kostkoncept! 

Huvudtalare under Frukostklubben var Susanne Pettersson som utsetts till Årets kvinnliga talare 2018. Susanne är konsult inom näringslivet, offentlig sektor och idrotten. Hon leder och driver förändrings- och utvecklingsprocesser på olika systemnivåer och branscher. Hon är även verksam som idrottspsykologisk rådgivare för många av Sveriges elitidrottare och deras ledare. Hon har bland att varit mental rådgivare och coach för ishockeylaget Malmö Redhawks mellan åren 2013-2019 där hon var med att ta laget från Allsvenskan till att etablera sig i toppen av SHL.

Se fler bilder på Facebook: Frukostklubben
Se film från Frukostklubben: Frukostklubben film

Stärka Södertäljes företagsklimat

Efter frukostklubben öppnades dörrarna till årets företagardag/mässa som arrangeras årligen av Destination Södertälje (Södertälje kommun) tillsammans med Företagarna Södertälje/Nykvarn och Stockholms Handelskammare.

Syftet med Företagardagen är att skapa en arena för möten mellan det lokala näringslivet, kommunen, organisationer och allmänheten med målet att stärka Södertäljes företagsklimat, varumärke och attraktionskraft. Dagen består av tre delar: Frukostklubben, företagsmässan- och Södertäljegalan.

Drygt 120 utställare

I år deltog närmare 120 utställare på mässan. Kommunen hade flera verksamheter och medarbetare på plats, bland annat; samhällsbyggnadskontoret, miljökontoret, kontaktcenter och destination Södertälje. Kontaktcenter berättade bland annat om Kim, Södertälje kommuns nya chatbot. Kim finns på vår webbplats: www.sodertalje.se. Där svarar Kim på medborgarnas frågor alla dagar i veckan, dygnet runt.

Se fler bilder från mässan på Facebook: Södertälje Företagardag 2019

Södertäljegala och prisutdelning

Dagen avslutades med årets upplaga av Södertäljegalan på restaurang Snäckviken, Astra Zeneca. Under galan uppmärksammas företag, organisationer, föreningar och individer som gör eller har gjort något bra för Södertälje. Det blev en lyckad kväll med mat, underhållning och prisutdelning till bland annat: Årets Företagare, Årets Nyföretagare, Årets Hållbarhetspris och Årets Renovering.

Läs mer om galan och alla de utmärkelser som delades ut: De fick utmärkelser på årets Södertäljegala