Teckningstävling inleder Kanalåret i Södertälje

I år fyller Södertälje kanal 200 år. Det vill vi uppmärksamma genom att under året satsa på massor av roliga evenemang för Södertäljeborna. Först ut är Telge fastigheters teckningstävling för fjärdeklassare med temat är ”Framtidens fartyg”. I morgon den 11 januari kl. 10 presenteras det vinnande bidraget i en ceremoni i Stadshuset.– I utvecklingen av Södertälje är det viktigt att inte bara ha siktet inställt på framtiden utan att även uppmärksamma och vårda vår gemensamma historia. Södertälje kanal, en pulsåder för trafiken till och från Mälaren, fyller nu 200 år. Detta vill vi under året uppmärksamma och fira tillsammans med Södertäljeborna, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S).

Kanalåret 2019 består av både nya och traditionella evenemang i Södertälje. Tyngdpunkten för firandet blir under sommarhalvåret med Valborgsfirande, Södertäljefestivalen, flera matevent, Seniorgalan och ett crescendo i samband med Södertälje kanals tvåhundrade födelsedag den 7 oktober. Ett exempel på nytt evenemang är den Vinterfest som går av stapeln på Stora torget på Alla hjärtans dag den 14 februari.

Det finns också möjligheter för föreningar och företag att skapa nya evenemang under Kanalårets flagg.

– Jag har mött ett stort intresse för Kanalåret bland Södertäljes aktörer, säger Ulf Westman, projektledare för Kanalåret. Vi vill tillmötesgå så många idéer som möjligt som för samman människor – gärna helt oväntade möten. Vad som är viktigt för oss är att aktiviteterna är kostnadsfria för allmänheten, och att de skapar en stolthet över Södertälje förstås!

Kanalåret samordnas och planeras av Destination Södertälje. Programmet publiceras på www.kanalaret2019.se under februari.

Mer information:

Boel Godner, ordförande i kommunstyrelsen (S), 08-523 068 65, boel.godner@sodertalje.se

Ulf Westman, projektledare Kanalåret 2019, Destination Södertälje, 08-523 045 01, ulf.westman@sodertalje.se

Helene Andersson, pressekreterare, 08-523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se

Med vänliga hälsningar

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

Kontaktcenter: 08-523 010 00

www.sodertalje.se

www.sodertalje.se/press  

www.twitter.com/sodertalje 

www.facebook.com/sodertalje