Träffa oss på Medborgardagen!

På lördag den 23 mars är det dags för Södertälje kommuns Medborgardagen - en dag där världarna möts. Vill du veta mer om hur du blir familjehem, vilken typ av stöd du som vårdar en anhörig kan få eller hur vi arbetar förebyggande inom äldreomsorgen finns vi på plats för att svara på dina frågor.

– Vi bryr oss om människan i Södertälje kommun, säger Camilla Landin, kommunikatör på social- och omsorgskontoret. Den här dagen bjuder in till dialog och personliga möten, där vi får möjlighet att komma varandra närmare - vi får berätta om vad vi gör och vilka former av stöd vi kan erbjuda och medborgaren kan ställa frågor och berätta om sina förväntningar på oss. Det ger oss fina möjligheter att bygga relationer men också att fortsätta utveckla kvaliteten i våra verksamheter utifrån vad medborgare faktiskt efterfrågar.

Under dagen kan du få veta mer om hur du blir familjehem och öppnar ditt hem för ett barn eller ungdom som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma hos sin förälder/vårdnadshavare. Du kan också bekanta dig med våra anhörigstödjare som arbetar för att sätta guldkant på andras vardag genom att ge olika former av stöd till anhörig som vårdar en närstående. På plats finns också gänget från vår uppsökarverksamhet som arbetar förebyggande mot äldre som fyllt magiska 80 år och bor i eget boende.

Du hittar oss i övre foajén utanför stadsscen Estrad. Vi ser fram emot att träffa dig! Varmt välkommen!

Se program för Medborgardagen.