Välkommen Ragnhild!

Idag välkomnar vi vår digitala medarbetare Ragnhild. Hennes arbetsprov den 8 april gick bra, därför får hon nu förtroendet att komma till oss och ta hand om frånvarorapportering från bemanningsservice.

Ragnhild har en tillsvidareanställning i Södertälje kommun och har till en början en arbetsuppgift men målet är att ge henne fler uppgifter löpande. Vi har redan börjat lära henne en ny process som innebär att hon ska inaktivera timavlönade som inte jobbat under 6 månader, något som medarbetare tidigare lagt tid på att hantera löpande.

Att implementera (introducera) Ragnhild har gått enligt tidplan och har krävt ett nära samarbete mellan flera parter.

- Det känns såklart otroligt bra att Ragnhild nu börjar jobba enligt tidsplanen säger Elenor Magnebrant, lönechef. Vi var beredda på att stöta på problem implementeringsprocessen men samarbetet mellan löneenheten, digitaliseringsenheten och den externa leverantören Digital workforce har varit fantastiskt. Alla har varit engagerade och lösningsfokuserade genom hela processen.

Är du nyfiken på vad Ragnhild sysslar med? Testa att mejla henne: ragnhild.robot@sodertalje.se

Läs mer om Ragnhild här:

Södertälje kommun anställer sin första robot – välkommen, Ragnhild!
https://www.sodertalje.se/kommun-och-politik/jobba-hos-oss/nyhetslista-startsida/sodertalje-kommun-anstaller-sin-forsta-robot--valkommen-ragnhild/

Läs mer om Digitaliseringsenhetens arbete under det Digitala Södertälje
https://www.sodertalje.se/kommun-och-politik/for-medborgare/digitala-sodertalje/