2020

Civilministern på besök i Södertälje

Aida Hadzialic, regionråd och gruppledare för Socialdemokraterna i region Stockholm, civilminister Lena Micko (S) och Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande.

2020-02-18

Idag, tisdagen den 18 februari besöker civilminister Lena Micko och Aida Hadzialic (S), regionråd och gruppledare för Socialdemokraterna i region Stockholm, Södertälje kommun. Syftet med besöket är att prata om kommunens arbete mot välfärdsbrottslighet.

Södertälje kommun är ett gott exempel på när myndigheter agerar tillsammans för att jobba mot kriminalitet i välfärden. Kommunen har bland annat lyft ämnet under seminarium i Almedalen. Tisdagens besök inleddes av kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) som delade med sig av kommunens erfarenheter.

– Jag är väldigt imponerad av det arbete som Södertälje gör. Här har man lyckats vända en negativ utveckling. Vi behöver ha flera goda exempel som Södertälje, för att kunna sprida och inspirera andra, säger Lena Micko.

På agendan för besöket står även information om kommunens digitaliseringsarbete, försörjningsstöd, Telge Bostäder och markanvisningspolicyn.