Final i Ät!Stockholm 2021!
Den 23 november sänds finalen från Södertälje Science Park. Tävlande är tolv nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror tävlar. Tävlingen arrangeras av Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm, Södertälje kommun och Projekt MatLust.
Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) kommer att dela ut ett av prisen under finalen. Övriga prisutdelare är Gustav Hemming, tillväxt-, samhällsplanerings- och skärgårdsregionråd, Region Stockholm samt Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län.
Fryspizza och matlådor på räddad mat bland tävlingbidragen
De 12 tävlingsbidragen består av:
- tempeh
- vasslesorbet
- fläderdryck
- lokalodlad senap
- fermenterad chorizo
- fryspizza
- matlådor på räddad mat
- vildsvinskorv
- kombucha
- italienskt tunnbröd med lokal twist
- korv på höna
- shot på blåbärstry
Det finns lokal representation bland de tävlande, bland annat Varma Sverige som driver en vegetarisk och ekologisk restaurang på Skillebyholm i Järna, de tävlar med fryspizzan.
Bedöms av smakjury, marknadsjury och hållbarhetsjury
Tävlingen Ät!Stockholm vänder sig till små och medelstora livsmedelsföretagare i Stockholms län som är förädlare, råvaruproducenter eller matlagare. Alla tävlingsbidrag bedöms av en smakjury, en marknadsjury och en hållbarhetsjury.
Följ finalen som sänds digitalt
Finalen sker den 23 november kl 13.30 på Södertälje Science Park och sänds även live digitalt via MatLusts YouTube-kanal.
Här kan läsa mer om tävlingen: Ät!Stockholm 2021!
Mer information om MatLust
Här kan du läsa mer om projekt MatLust som drivs av Destination Södertälje inom Södertälje kommun: https://matlust.eu/om/matlust/
I samband med finalen den 23 november sänds också MatLusts stora Framtidskonferens, då MatLust Utvecklingsnod för livsmedel sparkas igång på allvar: MatLusts Framtidskonferens