Grattis Telge SIBK till avancemanget!

Telge SIBK är efter vinsten mot Falun klara för spel i innebandys högsta division Svenska superligan (SSL). Matchen blev en rysare där Telge slutligen vann med 3–2 i Jalas Arena i Falun. Kvalet vanns av Telge med två raka segrar.

Det är med stolthet och glädje kommunen konstaterar att Södertälje befäster positionen som en av Sveriges främsta idrottsstäder då ytterligare ett idrottslag kvalificerat sig till högsta division inom sin idrott.

Inför spelsäsongen 2017–2018 kommer Telge att spela sina hemmamatcher i den nybyggda Västergårds arena – som byggts med tanke på spel i högsta division.

Kommunen planerar att hylla och fira laget på Valborgsfirandet den 30 april på Stora torget i centrala Södertälje. 

Om innebandy

Innebandy är en idrott som är något av en blandning mellan bandy och ishockey men spelas inomhus utan is och skridskor. Planens och målens storlek är ungefär som i ishockey, liksom antalet spelare på planen: fem utespelare och en målvakt. Liksom i bandy spelar man med boll och en klubba med böjt blad. Klubborna och bollen är dock av plast och mycket lättare än i bandy. Innebandy började utövas i Sverige i slutet av 1960-talet på fritidsgårdar och skolor.

Källa: Nationalencyklopedins webbupplaga

Länk till Telge SIBK