Nyheter

Danstävling i stadshuset bjöd på fullt ös

2023-05-26

Stämningen i stadshuset kokade minst sagt när föreningen Idrott utan gränser, som verkar för att få fler barn och unga i rörelse, i samarbete med ABF Dansstudio JAM, anordnade danstävling för Södertäljes högstadieelever.

Det var i torsdags Estrads stadsscen intogs av 36 modig dansare som tävlade om en vinst för bästa dansuppvisning inför ca 350 skolelever. Hela 13 bidrag fanns med i startfältet och representerade skolor i tävlingen var Igelsta, Lina, Hovsjö, Ronna, Fornbacka, Brunnsäng och Soldala.

I tävlingsjuryn satt Njol Ismail Badjie från bandet Panetoz, Jenny Stanser, Utbildningskontoret, Sara Bengtsson, Ica Maxi, Lenore, Telge, och Jaana Rundberg, från JAM dansstudio. Juryn fick sig ett tufft uppdrag när vinnarna skulle utses. Konkurrensen bland de tävlande var stenhård.

Vann tävligen gjorde Midnatt som tävlade för Igelsta och Tamara från Ronnaskolan. De två vinnarna fick ta emot blommor, pokaler och fina presentkort i pris för vinst i kategorin bästa dans och koreografi. 

Pris delades även ut till publiken för bästa pepp. Stämningen i lokalen var explosiv och det peppades hej vilt till varje dansnummer. Vann priset ”Telge hjärta pepp” gjorde till slut samtliga skolor, som fick gå hem med en prischeck till ett värde av femtusen kronor. Inte illa! Ett stort grattis till samtliga deltagare.