Nyheter

2024-04-18 Vi renoverar tunnlar i Hovsjö och Fornhöjden – så påverkas trafiken

Den 22 april påbörjar vi ett arbete med att renovera fem gång- och cykeltunnlar i Hovsjö samt två i Fornhöjden. Arbetet beräknas pågå till och med hösten 2024 och innebär begränsad framkomlighet för bil och busstrafiken på några vägar under tiden.

2024-04-17 Nya cykelkurser för vuxna nybörjare

Vill du kunna cykla till jobbet eller studierna? Eller behöver du kunna cykla i jobbet? Nu har du som vuxen chansen att lära dig cykla på en av cykelkurserna som kommunen anordnar i samarbete med Cykelfrämjandet.

2024-04-17 Det blir ingen strejk – Fackförbundet Kommunal och arbetsgivarna har kommit överens

Sveriges kommuner och regioner (SKR), Sobona och Kommunal har nu kommit överens om ett nytt centralt kollektivavtal. Det innebär att det inte blir någon strejk på torsdag 18 april kl 07:00.

2024-04-17 Ny design och struktur på sodertalje.se

Kommunens hemsida sodertalje.se har fått ny design och ny struktur. Förändringar har gjorts främst på startsidan och understartsidor för att ge dig som besökare tydligare ingångar och hjälp att hitta information och e-tjänster.

2024-04-16 Pristagarna på galan för Södertälje Företagardag 2024

Den 16 april arrangerades årets upplaga av Södertäljegalan på restaurang Snäckviken, på Science Park. Under kvällen delades fem priser ut: Årets Cityföretag, Årets Företagare, Årets Unga Företagare och Årets Nyföretagare. Dessutom delades priset Årets Kringelställe ut, ett pris där kommunens medborgare har fått säga sitt, och vinnare är restaurang Vildvux. Stort grattis säger vi till alla vinnare.

2024-04-16 Tuffa vintercyklister är i mål

Efter en utmanande vinter med stora snömängder har årets vintercyklister prövats ordentligt. Men nu är de i mål och de är alla samstämmiga: de kommer fortsätta cykla året om.

2024-04-16 Södertälje kan bli årets stadskärna 2024!

Södertälje är finalist till utmärkelsen Årets Stadskärna 2024. Vinnaren utses den 21 maj. Utmärkelsen går till den stad som gjort störst förflyttning i sin förnyelse av centrum genom samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

2024-04-12 Sök serveringstillstånd i god tid

Planerar du för bröllop, dop eller student i en hyrd lokal där du vill servera alkohol? Då kan du behöva söka ett tillfälligt serveringstillstånd – och det är viktigt att söka i god tid.

2024-04-11 Södertälje kommun har mottagit Kommunals varsel om strejk

Sveriges kommuner och regioner (SKR), Sobona och Kommunal har inte kommit överens om ett nytt centralt kollektivavtal. Södertälje kommun har, liksom flera andra kommuner och regioner i Sverige, mottagit varsel om strejk från och med den 18 april.

2024-04-10 Kommunen och Trafikverket utför arbete vid gamla Halldeponin

Nu påbörjar Trafikverket och Södertälje kommun ett arbete vid den tidigare Halldeponin, beläget i Östertälje på marken intill järnvägsspåret. Södertälje kommun utför miljöförstärkande åtgärder på den gamla deponin, och Trafikverket ska utföra underhållsarbete på järnvägen.