Nyheter

2024-07-26 Kommunen möter ungdomarna där de är

Närmare 500 ungdomar är dagligen med på de sommaraktiviteter som Södertälje kommun anordnar. Både båtturer och biobesöks erbjuds. En mobil fritidsgård, i form av en buss, kör runt till olika stads- och kommundelar och erbjuder varierande aktiviteter för barn och ungdomar på plats. Det erbjuds också båtverksamhet där ungdomar åker på utflykter ute i skärgården. - Våra ungdomar är betydelsefulla och med alla aktiviteter så erbjuder vi en meningsfull fritid utifrån deras intresse, säger Adel Eliasi områdeschef på kultur och fritid.

2024-07-24 Kommunen kraftsamlar efter den senaste tidens händelser

Efter gårdagens skjutning i Hovsjö samverkar Södertälje kommun med polisen och andra aktörer för att ge stöd och skapa trygghet i kommunen.

2024-07-24 Socialtjänsten aktiverar POSOM

Med föranledning av den senaste tidens tragiska händelser så har socialtjänsten från och med tisdag kväll aktiverat POSOM.

2024-07-23 Raggarrunda för seniorer

Kultur 365 kommer att besöka 13 kommunala omsorgsboenden med premiär i juli. För dig som är senior och brukar besöka kommunens öppna mötesplatser, såsom Morkullan, Bergvik och Tom Tits, rekommenderar vi att hålla utkik på vår hemsida och våra sociala medier där vi kommer att annonsera ut möjligheter att slå följe på en offentlig raggarrunda.

2024-07-19 Svenskar och tyskar toppar bokningarna på Farstanäs camping

Farstanäs camping är fortsatt populärt bland utländska gäster. Sex av tio gäster kommer från andra länder och tyskarna toppar siffrorna. Just nu rustas småstugor till uthyrning.

2024-07-18 Nu öppnar första sträckan av nya kanalpromenaden

Onsdag 17 juli öppnade Trafikverket den första etappen av det nya kanalstråket, som sträcker sig mellan Bergvik och Slussbron.

skiss på framtida Marenplan
2024-07-11 Ombyggnationen av Marenplan startar under sensommaren

Nu är det klart vilken entreprenör som ska bygga om kajen på Marenplan. Det blir JVAB som bygger åt kommunen. Arbetet beräknas starta under sensommaren. 

 Känner du dig orolig?
2024-07-08 Kommunens nya kampanj: stöd för barn och föräldrar hela sommaren

”Vi finns här för dig under hela sommarlovet.” Det är budskapet i kommunens nya sommarkampanj Alla barn ser inte fram emot sommarlovet.

2024-07-05 Årets Gymnasieantagning: Yrkesprogrammen lockar fler elever

Denna vecka har elever i Södertälje fått sina antagningsbesked till gymnasiet för höstterminen. I år är det 422 elever som är antagna och 270 som står i reserv till kommunens gymnasieskolor.

2024-07-02 Fritt fram att bada på Bränningestrandsbadet

I fredags avrådde man från bad tills vidare vid Bränningestrandsbadet i Pershagen. Nu visar de senast tagna vattenproverna att badet är tjänligt och avrådan hävs.