Nyheter


Kommunen har tagit fram nya avfallsföreskrifter

2023-06-26: Ett förslag till kommunens nya avfallsföreskrifter har tagits fram. Nu har du möjlighet att ta del av förslaget och lämna dina synpunkter.  Läs mer >


Södra Järnvägsgatan i Järna avstängd för ombyggnation

2023-06-26: Avstängningen berör fordonstrafik på sträckan mellan Åsgatan och Sandtorpsvägen och gäller under veckorna 27-32. Under tiden kommer busshållplatser att tillfälligt flyttas. Läs mer >


Beslut om ny upphandling: digitala trygghetslås inom hemtjänsten

2023-06-26: Äldreomsorgsnämnden i Södertälje kommun har tagit beslut om att påbörja en upphandling av digitala trygghetslås i hemtjänsten. Läs mer >


Emma Tahan, chef över Kontaktcenter, här tillsammans med Kringland, en chatbot.
Chatroboten Kringlan tar sig an framtiden

2023-06-21: Nu ska den nya animerade figuren på sodertalje.se tränas. AI-funktionen, chatboten Kim, avlöses av Kringlan. Kommunen har bytt leverantör och den ena s.k. boten avlöser den andra. En chatbots funktion är att hjälpa dig som besökare med dina frågor och snabbt guida till vidare information. Läs mer >


Tre tjejer sitter vid ett bord.
Fler elever når behörighet till gymnasiet

2023-06-20: Det preliminära resultatet för behörighet till gymnasiet för elever i årskurs 9 är här och det pekar mot att bli en höjning och det näst bästa som någonsin uppmätts. Ett mycket glädjande besked som avslutar läsåret. Läs mer >


Nya kurser för dig som vill lära dig cykla

2023-06-20: Vill du kunna cykla till jobbet eller studierna? Eller behöver du kunna cykla i jobbet? Nu har du som vuxen chansen att lära dig cykla på en av cykelkurserna som kommunen anordnar i samarbete med Cykelfrämjandet. Läs mer >


Södertälje leder arbetet i digitaliseringen av detaljplaner

2023-06-20: Södertälje kommun har nu laddat upp 970 digitaliserade detaljplaner till Lantmäteriets nationella geodataplattform, där alla Sveriges kommuner kan ladda upp sina detaljplaner för att tillgängliggöra informationen till medborgare och företag. Insatsen innebär en 25-procentig ökning av det totala antalet digitaliserade detaljplaner i plattformen, och vi går nu om Botkyrka som den kommun som har laddat upp flest detaljplaner i landet Läs mer >


Dans runt midsommarstång.
Fira midsommar på Torekällberget

2023-06-19: Välkommen till årets midsommarfirande på Torekällberget. Läs mer >


Undersköterska blir skyddad yrkestitel 1 juli

2023-06-19: Du som är undersköterska kan ansöka om skyddad yrkestitel från den 1 juli 2023. Från det datumet behövs ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. Läs mer >


Vill du hjälpa till att lära andra att cykla i Södertälje?

2023-06-16: Kommer du ihåg den fantastiska känslan av frihet och lycka när du lärde dig att cykla? Nu söker vi fler volontärer till cykelkurserna för vuxna nybörjare i Södertälje!  Läs mer >