Nyheter

bild på tända stearinljus
2024-01-10 Minnesstund för avliden pojke

Med anledning av den tragiska händelsen där en pojke mist sitt liv håller Hagabergs kapell öppet under eftermiddagen och kvällen på torsdag.

2024-01-10 Nu bygger vi ett nytt cykelgarage i Järna

Järna stationsområde får ett helt nytt cykelgarage, beläget vid uppgången Norra Järnvägsgatan bredvid befintliga cykelställ.

bild på deltagare i programmet
2024-01-09 Södertälje kommun, Arbetsförmedlingen och Scania i gemensamt projekt för ökad mångfald och sysselsättning

Hösten 2022 bildade Scania, Arbetsförmedlingen samt arbete och försörjning i Södertälje kommun ett projekt för att få fler kvinnor i arbete. I dagens samhälle är cirka 70 procent av de arbetslösa i Södertälje kvinnor, och Scania har satt som mål att ha minst 30 procent kvinnor anställda. För att uppnå detta mål inledde de ett samarbete för att skapa möjligheter för fler kvinnor att arbeta inom Scania.

raketer och smällare i olika färger
2023-12-27 Var försiktig och ta hänsyn om du handskas med fyrverkerier

Många Södertäljebor upplever allvarliga problem med smällare och fyrverkerier. Djur skräms, kemikalier sprids och risken för personskador är stor.

2023-12-21 Årets julklapp för ökad läsglädje i grundskolan

I Södertäljes kommunala grundskolor får alla barn i lågstadiet en tidig julklapp i år – en bok, som förhoppningsvis kommer inspirera till ökad läsglädje.

Parkeringsplats med bilar och en skylt med 2 timmar avgiftsfri parkering
2023-12-21 Två parkeringar fortsätter med 2 timmar avgiftsfri parkering

Från och med 1 januari 2024 återgår parkeringsplatsen vid Tom tits till reguljär taxa. Parkeringsplatserna vid Stationsplan och Torekällskolan fortsätter med 2 timmars avgiftsfri parkering till sista mars, enligt ett beslut i Kommunfullmäktige.

2023-12-20 Finalisterna till hållbarhetspriset 2023 är klara!

Södertälje kommuns viktigaste utmärkelse, hållbarhetspriset, delas årligen ut till en person, ett företag eller en förening som jobbar aktivt med hållbar utveckling. Årets finalister är Lebi Skol IF, AMF Södertälje och DeVilda.

2023-12-19 Nu formas Lunas framtid

Snart presenteras de olika bidragen i arkitekttävlingen som visar ett möjligt nytt Luna. Utgångspunkten för de olika tävlingsbidragen är en vision för de nya Luna-kvarteren. Stadsarkitekten Andreas Pålsson och Telges projektledare Elena Qyreon berättar mer.

Installation på Badhusgatan som människor umgås kring
2023-12-19 85% positiva till tillfälliga gatuinstallationer

85% av de tillfrågade ser positivt eller mycket positivt på tillfälliga gatuinstallationer, likt Street Moves-lösningen på Badhusgatan. Det konstaterar en ny rapport från det ArkDes-ledda innovationsprojektet Street Moves som tillsammans med Södertälje kommun arbetade fram den nya lösningen som funnits på platsen mellan maj-november 2023.

Magnus Gyllestad, stadsdirektör
2023-12-15 Södertälje kommun återupptar bakgrundskontroller

Med anledning av JO:s kritik i oktober pausades bakgrundskontroller i kommunkoncernen. Nu återupptas de i samband med nyrekrytering av personal. Kontinuerliga bakgrundskontroller av alla anställda är fortsatt pausade.