Nyheter

2023-08-16 Trafik påverkas när tunnlar i Saltskog renoveras

Det blir begränsad framkomlighet för trafiken på Stålhamravägen och Saltskogsvägen under hösten när två tunnlar i Saltskog ska renoveras. Ett körfält stängs av och vid rusningstid uppmanas bilister att välja annan väg.

Bild på större möbel med flera bänkplatser; byggd och målad i färgstarka motiv av ungdomar.
2023-08-14 Din sommarplats – kanske chilla på en bänk vid Maren?

Idag, måndag den 14 augusti, monterar Södertälje kommun sommarmöbeln som har arbetats fram av barn och ungdomar under deras under påsk- och sommarlovskollo. Arbetet har letts av Grafikens Hus och Läsfrämjarinstitutet. Möbeln utgör en del av sommarplatsen vid Marenplan. En plats där nya sätt och uttryck testas. Välkommen att slå dig ned!

Bild på karta där Jovisgatan ska asfalteras. På kartan är arbetszonen för asfalteringen rödmarkerad för att visa området som kommer att asfalteras.
2023-08-01 Kommunen asfalterar om Jovisgatan

Byggföretaget NCC har fått i uppdrag av kommunen att asfaltera om Jovisgatan. Vägarbetet kommer att ske under nattetid 8-10 augusti.

Barn och vuxna leker i vattnet.
2023-07-17 Sommaraktiviteter för barn och ungdomar

Ung fritid genomför fritidsaktiviteter för barn och ungdomar under hela sommaren.

Logotyp med scanningskod för podden Lyssna på Södertälje.
2023-07-11 Lyssna på Södertälje!

Lyssna på Södertälje är en podd med intressant historia men också roliga berättelser om Södertälje.

Bild på en eld till information om hävt eldningsförbud
2023-07-07 Eldningsförbudet hävs

Från och med kl. 12.00 den 7 juli hävs eldningsförbudet i hela Stockholms län. Länsstyrelsen, som fattar beslutet tillsammans med räddningstjänsten, avråder dock från att elda och uppmanar till fortsatt försiktighet.

2023-07-04 Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

Länsstyrelsen Stockholm har beslutat att häva det skärpta eldningsförbudet och låta det övergå till ett så kallat ”vanligt” eldningsförbud. Eldningsförbudet gäller i hela Stockholms län från och med klockan 12.00 den 4 juli 2023.

2023-07-03 Mindre slukhål upptäckt vid Slussbron

Ett körfält stängs av vid slukhålet på Grödingevägen i avvaktan på undersökning.

2023-06-30 Dela med dig av dina minnen av Maren och Slussholmen!

Vilka är dina bästa minnen från Marenplan, Slussholmen och Slussen? Nu pågår förvandlingen av de så älskade platserna mitt i stadskärnan och vi vill minnas historien med dig. Dela med dig av dina bästa berättelser och bilder härifrån!

Porträttbild på två kvinnor som sitter i en soffa.
2023-06-26 Fler ska få stöd till arbete och studier

I ett nytt projekt ska fler kunna få stöd och hjälp att hitta hållbara arbeten och studier. Projektet, som heter Lumena, ska även erbjuda mentorskap för stöd och vägledning kring fler utmaningar i livet. En förebild är projektet Alis som nu inkluderas i Lumena.