Nyheter

2024-04-17 Det blir ingen strejk – Fackförbundet Kommunal och arbetsgivarna har kommit överens

Sveriges kommuner och regioner (SKR), Sobona och Kommunal har nu kommit överens om ett nytt centralt kollektivavtal. Det innebär att det inte blir någon strejk på torsdag 18 april kl 07:00.

ny design på sodertalje.se
2024-04-17 Ny design och struktur på sodertalje.se

Kommunens hemsida sodertalje.se har fått ny design och ny struktur. Förändringar har gjorts främst på startsidan och understartsidor för att ge dig som besökare tydligare ingångar och hjälp att hitta information och e-tjänster.

Vinnare av utmärkelsen Årets Kringelställe är Vildvux, som drivs av Anders Eldö och Kristina Holmsen.
2024-04-16 Pristagarna på galan för Södertälje Företagardag 2024

Den 16 april arrangerades årets upplaga av Södertäljegalan på restaurang Snäckviken, på Science Park. Under kvällen delades fem priser ut: Årets Cityföretag, Årets Företagare, Årets Unga Företagare och Årets Nyföretagare. Dessutom delades priset Årets Kringelställe ut, ett pris där kommunens medborgare har fått säga sitt, och vinnare är restaurang Vildvux. Stort grattis säger vi till alla vinnare.

2024-04-16 Tuffa vintercyklister är i mål

Efter en utmanande vinter med stora snömängder har årets vintercyklister prövats ordentligt. Men nu är de i mål och de är alla samstämmiga: de kommer fortsätta cykla året om.

Gågatan i Södertälje City. Foto: GRW Media
2024-04-16 Södertälje kan bli årets stadskärna 2024!

Södertälje är finalist till utmärkelsen Årets Stadskärna 2024. Vinnaren utses den 21 maj. Utmärkelsen går till den stad som gjort störst förflyttning i sin förnyelse av centrum genom samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

2024-04-12 Sök serveringstillstånd i god tid

Planerar du för bröllop, dop eller student i en hyrd lokal där du vill servera alkohol? Då kan du behöva söka ett tillfälligt serveringstillstånd – och det är viktigt att söka i god tid.

Fotografi av kommunvapnet på Stadshuset i  Södertälje
2024-04-11 Södertälje kommun har mottagit Kommunals varsel om strejk

Sveriges kommuner och regioner (SKR), Sobona och Kommunal har inte kommit överens om ett nytt centralt kollektivavtal. Södertälje kommun har, liksom flera andra kommuner och regioner i Sverige, mottagit varsel om strejk från och med den 18 april.

2024-04-10 Kommunen och Trafikverket utför arbete vid gamla Halldeponin

Nu påbörjar Trafikverket och Södertälje kommun ett arbete vid den tidigare Halldeponin, beläget i Östertälje på marken intill järnvägsspåret. Södertälje kommun utför miljöförstärkande åtgärder på den gamla deponin, och Trafikverket ska utföra underhållsarbete på järnvägen.

2024-04-05 Väg 57 ska bli säkrare - byggstart i vår

Under våren 2024 kommer Trafikverket påbörja en ombyggnation av väg 57 mellan Gnesta och Järna. Syftet med ombyggnationen är att höja standarden på vägen så den blir mer trafiksäker och får bättre framkomlighet.

bild på sverige finska flaggan och barn som leker
2024-04-04 Informationsmöte om förskoleverksamhet på finska

Vill du ha förskoleverksamhet på finska för ditt barn? Haluatko esikoulutoimintaa lapsellesi suomeksi?