Nyheter


Nu kan du söka stöd för varumärkesstärkande evenemang 2024

2024-03-26: Hos Södertälje kommun kan du som arrangerar ett evenemang i kommunen fortsättningsvis ansöka om stöd för varumärkesstärkande evenemang. Under 2024 ligger stödet på totalt 500 000 SEK och beloppen som delas ut varierar beroende på bland annat evenemangets storlek. Läs mer >


Södertälje släcker återigen ner under Earth Hour

2024-03-22: Lördagen den 23 mars klockan 20.30 deltar Södertälje kommun i Earth Hour - världens största klimatmanifestation. Kommunen släcker ner ljusen i Stadshuset som en uppmaning till engagemang för biologisk mångfald och för att minska klimatutsläppen. Läs mer >


Tyck till om Södertäljes gångvägar

2024-03-21: Nu har du som bor eller verkar i Södertälje möjlighet att svara på enkät om Södertäljes gångvägar. Svaren kommer att hjälpa oss i det pågående arbetet med att ta fram en gångplan. Läs mer >


Fortsatt arbete mot våld i nära relationer i handlingsplanen Fri från våld 2024-2027

2024-03-20: I december 2023 beslutade Kommunstyrelsen om en reviderad handlingsplan – Handlingsplan Fri från våld 2024–2027. Handlingsplanen tar vidare det arbete som föregående handlingsplan mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck 2021-2023 bidragit med. Ett arbete som inneburit att fler individer sökt stöd för våldsutsatthet, en utveckling som förhoppningsvis pekar på en minskning av mörkertalet. Läs mer >


Vi söker semestervikarier till omsorgen i Södertälje

2024-03-20: Bli omsorgsstjärna hos oss! Nu är ansökningsperioden för sommarjobb inom omsorgen öppen. Välkommen att ansöka! Läs mer >


Snart dags att pynta påskris på Stora torget

2024-03-19: Tisdag den 26 mars är det åter dags att pynta vad som kan vara världens största påskris! Vi bjuder in förskolebarn samt andra barn och vuxna som vill göra staden fin inför påsken genom att traditionsenligt pynta en stor björk med färgglada dekorationer. Läs mer >


forskare ser ut från scen i Stadshuset
Södertälje kommun värd för konferens mot organiserad brottslighet inom samhällsbyggande

2024-03-15: Den 15 mars bjöd Södertälje kommun in över 200 personer till Stadshuset för lärande om Sunt samhällsbyggande, ett område inom Mälardalskommuner mot organiserad brottslighet. Läs mer >


Vinnaren av jämställdhetspriset

2024-03-08: Jämställdhetspriset 2024 tilldelas Maria Geni. Ett stort grattis önskar vi dig! Läs mer >


Bild på hand som postar sin röst i EU-valet.
Rösta i EU-valet den 9 juni 2024

2024-03-07: Den 9 juni är det val till Europaparlamentet. Mellan den 22 maj (förtidsröstningen startar) och söndagen den 9 juni kan du använda din demokratiska rätt att vara med och bestämma i vilken riktning Europa ska gå och vem du vill ska försvara dina intressen i EU. Läs mer >


Smarta vågar ska bidra till att minska matsvinnet

2024-03-06: Var sjätte portion i de svenska skolköken slängs, eller 35 miljoner måltider per år, enligt Livsmedelsverkets mätningar från 2022. Som en av de första i landet har Södertälje kommun på centralt uppkopplade vågar börjat väga matavfall. Korrekt data utan krångel kan öka medvetenheten om mängden mat som slängs och minska matavfallet. Läs mer >