Nyheter

2023-10-04 Södertälje nionde miljöbästa kommun 2023

Södertälje kommun hamnar på nionde plats i Aktuell hållbarhets ranking där de på olika sätt mäter Sveriges kommuners miljöarbete. I kategorin Mellanstora städer landar Södertälje på sjätteplats.

2023-10-04 Nyutexaminerade undersköterskor

Södertälje kommun månar om sina medarbetare och en av de viktigaste insatserna är att vidareutbilda medarbetare inom omsorgen. Allt för att ge största möjliga stöd till våra kommuninvånare.

2023-10-02 Hållbarhetspriset - intervju med förra årets vinnare

På måndag, den 9 oktober öppnar 2023 års nominering för en av kommunens viktigaste utmärkelser, Södertäljes hållbarhetspris. Kommunen har intervjuat förra årets vinnare, Bostadsrättsföreningen Manegen.

Magnus Gyllestad, ny stadsdirektör för Södertälje kommun.
2023-09-29 Magnus Gyllestad ny stadsdirektör för Södertälje kommun

En enig kommunstyrelse fattade idag, fredag den 29 september, beslut om att anställa Magnus Gyllestad som ny stadsdirektör i Södertälje. Han tillträder tjänsten under oktober.

2023-09-21 Nu påbörjas bygget av nya kanalstråket

Nu kan du snart promenera längs med hela kanalen. Nu påbörjas bygget av gång- och cykelvägarna längs med kanalen. Här tillkommer också 18 nya mindre parkytor med sittplatser, växtlighet, utegym, boulebana med mera.  

Magnus Gyllestad, ny stadsdirektör Södertälje kommun.
2023-09-20 Magnus Gyllestad föreslås bli ny stadsdirektör för Södertälje kommun

Magnus Gyllestad, för närvarande kommundirektör i Haninge kommun, föreslås till kommunstyrelsen att anställas som ny stadsdirektör i Södertälje kommun.

2023-09-19 Idag öppnar den nya lekplatsen i Kvarnlunden

Nu öppnar en helt ny lekplats i centrala Södertälje! Lekplatsen ligger i Kvarnlunden och är ett välkommet tillskott för alla barn i den norra delen av stadskärnan.

Rött hus med träd och gräs i förgrund
2023-09-19 "Observatoriet: Konst och liv i den kritiska zonen" – ny utställning på Södertälje konsthall

Mikrober som målar och skyddsrum i Ukraina är exempel på vad du möts av i grupputställningen på Södertälje konsthall – från och med 23 september. I utställningen medverkar tjugofem konstnärer från åtta olika länder som på olika sätt berör aspekter av vår planets ”kritiska zon”.

2023-09-18 I höst erbjuds ungdomar jobb i Södertälje kommun

Under perioden 1 oktober - 15 december 2023 erbjuder Södertälje kommun ungdomsjobb till ungdomar mellan 16-20 år som inte studerar eller redan har ett arbete. Det är en viktig satsning som görs för att öka sysselsättningen för ungdomar i kommunen.

2023-09-18 Nytt utseende på Södertälje kommuns tjänstefordon

Från och med idag, måndag 18 september, börjar Södertälje kommuns tjänstebilar rulla ut med ny foliering.