Nyheter

Hur tar vi det förebyggande arbetet med unga ett steg till? och medverkande aktörers loggor
2023-11-21 Hur tar vi det förebyggande arbetet med unga ett steg till?

Södertälje kommun och Samordningsförbundet Södertälje anordnar tillsammans med Agenda 2030 en förmiddag då vi lyfter nationella och lokala lärdomar om hur vi skapar främjande system för ungas välbefinnande och hur vi gör unga delaktiga i Södertälje.

2023-11-21 Varmt välkommen till daglig verksamhets julmarknad!

Torsdag den 30 november mellan klockan 9 och 15 är du varmt välkommen till våra dagliga verksamheters årliga julmarknad! Vi håller till i entréhallen i stadshuset.

Kartbild med utmålad sträcka på beläggningsarbetet
2023-11-16 Beläggningsarbete på del av Genetaleden

Mycket begränsad framkomlighet 20-22 november för fordonstrafiken.

Bilden visar ett foto av Flo Fermelin samt #intedinhora, den organisation Flo kommer från.
2023-11-16 #intedinhora

På måndag den 20 november kl. 11.30–13.00 kan du delta på ett seminarium i Södertälje stadshus, lokal Trombon, med Flo Fermelin från organisationen #intedinhora. Flo, överlevare av sexuell exploatering, kommer under en dryg timma berätta om hur personer utsatta för sexuell exploatering påverkas och vilka olika omständigheter som bidrar till att en person blir sexuellt exploaterad. Seminariet vänder sig till yrkesverksamma, politiker och medborgare i Södertälje.

2023-11-16 Sök serveringstillstånd i god tid

Planerar du för bröllop, dop eller fest inför nyår eller jul i en hyrd lokal där du vill servera alkohol? Då kan du behöva ansöka ett tillfälligt serveringstillstånd – och det är viktigt att söka i god tid. Det gäller även dig med gällande serveringstillstånd som vill utöka serveringstiden.

2023-11-14 Elevhälsan uppmärksammas genom utmärkelse

Utbildningsnämnden har för första gången idag 14 november delat ut utmärkelser till årets elev- och barnhälsomedarbetare inom den kommunala verksamheten. En utmärkelse delas ut till enskilda individer och en utmärkelse delas ut till ett elev- och barnhälsoteam.

2023-11-14 Sexbarnsmamman Raphaela Wells vinner en elcykel

Under hösten har kommunen genomfört medborgartävlingen ”Mitt klimatlöfte för ett hållbart Södertälje” där de tävlande skulle ge ett löfte för miljön och klimatet. Juryn har utsett sexbarnsmamman Raphaela Wells från Järna till vinnare av det enda priset, en elcykel.

Vit bakgrund med svart logga med texten fem i tolv
2023-10-31 Vem vill du nominera till årets 5i12-pris?

Känner du en person, förening eller organisation i Södertälje som står upp för människors lika värde – och som bidrar till att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer? Nu kan du nominera en kandidat till 5i12-priset!

2023-10-30 Byggstart för Marenplan försenas

Upphandlingen av byggentreprenör för omvandlingen av Marenplan har överklagats. Det innebär att byggstarten för kommunens arbete med Marenplan försenas.

2023-10-30 Dags att nominera till tillgänglighetspriset 2023

Nu är det dags att fundera över vem du tycker ska få årets tillgänglighetsutmärkelse. Nominera ett företag, en organisation, en kommunal verksamhet, privatperson – eller dig själv!