Nyheter

2023-09-15 H.M. Konungen 50 år på tronen

I dag flaggar vi för Konung Carl XVI Gustaf som varit Sveriges statschef i 50 år. Han är därmed Sveriges genom tiderna längst regerande monark. Det är en händelse med koppling till landets konstitutionella historia som är betydelsefull för Sverige som nation.

En hink med äpplen
2023-09-13 Lämna in din frukt till kommunens kök

Har du mer frukt i din trädgård än du hinner göra av med? Lämna gärna in den till kommunens kök.

2023-09-12 Södertälje finalist i rankningen Sveriges Miljöbästa kommun

Kommunrankningen Sveriges miljöbästa kommun genomförs varje år av tidningen Aktuell Hållbarhet. Syftet är att mäta kommunernas ambition och aktivitet på miljöområdet. Södertälje tar en topp-tio-plats!

2023-09-11 Snart påbörjas ombyggnationen av Marenplan

Under senhösten påbörjar kommunen arbetet med att rusta upp Marenplan - det blir ny markbeläggning, sittplatser, grönska, belysning och ny kajpromenad. Det innebär också att stora delar av Marenplan kommer att stängas av under byggtiden.

2023-09-08 Musik i fokus när den nya skolbyggnaden på Soldalaskolan invigdes

Torsdag 7 september invigdes Soldalaskolans nya skolbyggnad ”Skogsängen” med pompa och ståt.

2023-09-07 Utställning Södertäljes barn berättar

Utställningen ”Södertäljes barn berättar” invigdes igår i stadshuset av utbildningsnämndens vice ordförande Maria Frithz Warg och välkomnar alla som vill ta del av förskolebarnens arbete det gångna året.

2023-09-07 Utmärkelser för årets förskolelärare och arbetslag har delats ut

Den 6 september 2023 delades utmärkelser ut för årets förskolelärare i samband med att omkring 450 förskolelärare samlades för en gemensam inspirationseftermiddag i Stadshuset.  

Arkitektbild på hus med träd i bakgrunden
2023-09-06 Kommunen tar hjälp av barn och unga för att namnge nya aktivitetshuset i Ronna

Bygget av ett nytt aktivitetshus i Ronna är igång. Aktivitetshuset, som beräknas stå klart i april 2024, blir en kreativ mötesplats för barn och unga i Södertälje. Nu ska huset namnges och uppdraget går till barn och unga i kommunen.

2023-09-05 Välkommen till Södertäljes klimatvecka

Klimatveckan är ett nytt klimatsmart evenemang för alla som bor i Södertälje och genomförs den 11 - 16 september. Syftet är att vi tillsammans ska öka kunskapen om vårt allra viktigaste område: klimatet. Det gör vi genom en blandning av workshops, föreläsningar och friluftsaktiviteter som inspirerar till hållbarhet. Under Klimatveckan går vi samman; södertäljeborna, Telgebolagen, Södertälje kommun, näringslivet, föreningar och nätverk i Södertälje för att tillsammans göra skillnad.

2023-09-04 Start för arbets- och näringslivsnämnden

Idag den 4 september håller den nya nämnden sitt första möte och målet för nämnden är att fler Södertäljebor ska komma i utbildning för vuxna och/eller arbete och egen försörjning, samt förbättra kommunens näringslivsklimat.