Nyheter

2023-09-18 Nytt utseende på Södertälje kommuns tjänstefordon

Från och med idag, måndag 18 september, börjar Södertälje kommuns tjänstebilar rulla ut med ny foliering.

Båten som används för utläggning av aluminium
2023-09-15 Lär mer om vattenvård i Uttran och Utterkalven

Uttran och Utterkalven lider av övergödning och kommunerna Botkyrka, Salem och Södertälje som delar på sjön samarbetar för att förbättra tillståndet genom att behandla vattnet med aluminiummineral. Vill du lära mer om vattenvård? Välkommen att följa med på båten! Första tillfället är tisdag 19 september klockan 16 och 17.

2023-09-15 Tävla i ”Mitt klimatlöfte” och vinn en el-cykel

Hur kan vi tillsammans skapa ett mer hållbart Södertälje? Tävlingen har som syfte att inspirera och engagera Södertäljeborna till att bidra till minskad miljö- och klimatpåverkan.

2023-09-15 H.M. Konungen 50 år på tronen

I dag flaggar vi för Konung Carl XVI Gustaf som varit Sveriges statschef i 50 år. Han är därmed Sveriges genom tiderna längst regerande monark. Det är en händelse med koppling till landets konstitutionella historia som är betydelsefull för Sverige som nation.

En hink med äpplen
2023-09-13 Lämna in din frukt till kommunens kök

Har du mer frukt i din trädgård än du hinner göra av med? Lämna gärna in den till kommunens kök.

2023-09-12 Södertälje finalist i rankningen Sveriges Miljöbästa kommun

Kommunrankningen Sveriges miljöbästa kommun genomförs varje år av tidningen Aktuell Hållbarhet. Syftet är att mäta kommunernas ambition och aktivitet på miljöområdet. Södertälje tar en topp-tio-plats!

2023-09-11 Snart påbörjas ombyggnationen av Marenplan

Under senhösten påbörjar kommunen arbetet med att rusta upp Marenplan - det blir ny markbeläggning, sittplatser, grönska, belysning och ny kajpromenad. Det innebär också att stora delar av Marenplan kommer att stängas av under byggtiden.

2023-09-08 Musik i fokus när den nya skolbyggnaden på Soldalaskolan invigdes

Torsdag 7 september invigdes Soldalaskolans nya skolbyggnad ”Skogsängen” med pompa och ståt.

2023-09-07 Utställning Södertäljes barn berättar

Utställningen ”Södertäljes barn berättar” invigdes igår i stadshuset av utbildningsnämndens vice ordförande Maria Frithz Warg och välkomnar alla som vill ta del av förskolebarnens arbete det gångna året.

2023-09-07 Utmärkelser för årets förskolelärare och arbetslag har delats ut

Den 6 september 2023 delades utmärkelser ut för årets förskolelärare i samband med att omkring 450 förskolelärare samlades för en gemensam inspirationseftermiddag i Stadshuset.