Nyheter

2023-05-04 Välkommen till Nyföretagardagen Södertälje, Nykvarn och Salem!

Nyföretagardagen den 16 maj kickstartar med Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson som berättar om sin nya bok "Hitta motivationen". På plats har vi även några nyföretagare som berättar om sin resa med både framgångar och motgångar.

2023-05-03 Årsredovisning 2022

När böckerna för 2022 nu stängts går det att konstatera att Södertälje kommunkoncern gjort ett starkt verksamhetsår. Utmaningarna under året har dock varit många – inflation, räntehöjningar, allmänna val och organiserad brottslighet är faktorer som på ett eller annat sätt påverkat verksamheterna.

2023-05-03 Andelen behöriga lärare i Södertälje ökar för fjärde året i rad

Andelen behöriga lärare i grundskolan fortsätter att öka i Södertälje kommun. Det visar Skolverkets senaste mätning över pedagogisk personal. Andelen heltidsanställda lärare med legitimation och behörighet i minst ett ämne i Södertälje kommun uppgår 2022 till 68,6 procent. För kommunala skolor i riket är snittet 71,8 procent.

2023-05-03 Mälartinget hålls i Södertälje

Den 4–5 maj samlas 400 personer – 300 politiker och 100 deltagare – från organisationer, myndigheter, akademi och näringsliv. Det kommer att hållas diskussioner om gemensamma framtidsfrågor för Stockholm-Mälarregionen. I år står Södertälje kommun och Region Stockholm som värdar.

2023-04-28 Valborg i Södertälje

Den 30 april firar vi valborgsmässoafton. Det sker på många ställen i Södertälje. Här finner du information om firandet i Stadsparken i Södertälje centrum, Enhörna, Hagaberg, Hölö-Mörkö, Järna, Mölnbo och Oaxen.

2023-04-28 Tre av fyra Morabergsföretag brister i hur de sköter avfall och kemikalier

Drygt 100 inspektioner som Miljökontoret på Södertälje kommun gjort i Morabergs industriområde sedan i mars i år, visar att 75 företag brister i hur de hanterar avfall och kemikalier.

2023-04-28 Den 13 juni arrangeras årets studentfirande i Stadsparken

I juni är det dags att fira de elever i Södertälje som tar studenten. Södertälje kommun är glada och stolta över att kunna arrangera ett evenemang för att hylla studenterna och deras fina studieinsatser. Vår ambition är att skapa ett så trevligt och säkert studentfirande som möjligt.

2023-04-27 Träd på Erik Dahlbergs väg beskärs

Flera av träden på Erik Dahlbergs väg mår dåligt och kommer att beskäras. Detta kommer att ske under natten till 5 maj.

2023-04-26 Föreläsning för dig som anhörig till spelmissbrukare

Är du anhörig till någon med spelmissbruk? Den 10 maj klockan 17:00-18:30 föreläser Eva Kannenberg om sina egna 30 år som spelmissbrukare i hopp om att kunna hjälpa andra. Målgruppen är anhöriga och Eva visar på verktyg för att du som anhörig ska orka.

2023-04-25 Södertälje finalist till Årets stadskärna 2023!

Södertälje är nominerad och en av tre finalister till Årets stadskärna 2023. Utmärkelsen ges till städer som genom tydliga mål och god samverkan mellan platsens nyckelaktörer gjort framsteg inom stadskärneutveckling.