Nyheter


Eldningsförbud

2023-06-12: Länsstyrelsen har beslutat om skärpt eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 14.00 den 12 juni 2023. Läs mer >


Händer som viftar med studentmössor.
Välkomna till studentfirandet i Stadsparken

2023-06-09: Tisdag den 13 juni är det dags! Då tar våra elever vid Foucaultgymnasiet, Torekällgymnasiet och Täljegymnasiet studenten. Nära och kära är varmt välkomna till ceremoni och utspring i Stadsparken. Läs mer >


Nu har vi börjat med inköp online i hemtjänsten

2023-06-08: Södertälje kommun har efter beslut av Äldreomsorgsnämnden, ändrat arbetssätt inom hemtjänsten vid köp av matvaror. Förändringen innebär att hemtjänsten övergått från inköp av matvaror i butik till att beställa matvaror online. Läs mer >


Nu lanserar vi Miljöbarometern i Södertälje

2023-06-05: Hur mår miljön i Södertälje kommun? Det kan du få veta genom att gå in i Miljöbarometern, ett digitalt verktyg för en transparent och tydlig webbredovisning av kommunens arbete med miljö och hållbarhetsfrågor. Läs mer >


Södertäljes kulturhistoriska förening tänder  elden på Solspann, känd som Hasiors hästar.
Varumärkesstärkande evenemang – riktlinjer tagna, dags att söka!

2023-05-26: Den 26 maj tog kommunstyrelsen beslut i ärendet Riktlinjer avseende stöd till varumärkesstärkande evenemang. Beslutet fastställer ansökningskriterier och processen att ansöka ska bli mer tydlig. Ansökan bör lämnas in minst sex veckor innan genomförande. Läs mer >


Danstävling i stadshuset bjöd på fullt ös

2023-05-26: Stämningen i stadshuset kokade minst sagt när föreningen Idrott utan gränser, som verkar för att få fler barn och unga i rörelse, i samarbete med ABF Dansstudio JAM, anordnade danstävling för Södertäljes högstadieelever. Läs mer >


Miranda Tibbling är Sveriges allra första VM-guldmedaljör i parkour.
Struerpokalen till världsmästaren i parkour Miranda Tibbling

2023-05-26: Årets Struerpokal går till 19-åriga parkourproffset från Järna, Miranda Tibbling. Hon är Sveriges allra första VM-guldmedaljör i parkour. Läs mer >


Från sly till biokol och tillbaka till växterna

2023-05-25: Som första kommun i Sverige tar Södertälje ett helhetsgrepp på vår hantering av ris, grenar och stockar från den kommunala grönskötseln. Vi skapar ett kretslopp. Läs mer >


Pristagarna på Södertäljegalan 2023

2023-02-06: Den 3 februari arrangerades årets upplaga av Södertäljegalan på restaurang Snäckviken. Under kvällen delades fyra priser ut: Årets Cityföretag, Årets Företagare, Årets Nyföretagare och kommunens nya pris Årets Kringelställe där vinnare var Nyvaket Café och dess ägare, Sari Tolfmark, se bilden. Läs mer >


Samefolkets dag

2023-02-06: Den 6 februari firas samernas nationaldag. Den är gemensam för alla samer oavsett om de bor i Sverige, Norge, Finland eller Ryssland. Läs mer >