Nyheter

2023-12-01 Södertälje informerar Mälarkommuner om organiserad brottslighet

Kommuner kring Mälaren träffades tidigare i veckan i Strängnäs för att dela kunskap i arbetet mot den organiserade brottsligheten. Södertälje med sin erfarenhet, spelar en viktig roll i att visa vägen i att motverka denna typ av kriminalitet.

2023-11-28 Mål och budget 2024–2026 beslutad

I går, 27 november antog kommunfullmäktige kommunens viktigaste styrdokument, Mål och budget 2024 med plan för 2025 och 2026 samt taxor och avgifter. I Mål och budget kan du läsa om våra prioriterade områden och om hur Södertälje kommun fördelar skattepengar, intäkter och statsbidrag för perioden.

medborgare och hanna klingborg
2023-11-24 Järna stationsområde invigdes i solsken

Det blev tal, bandklippning och fika i strålande solsken när Järnabor, lokalpolitiker och tjänstemän invigde det ombyggda stationsområdet i Järna.

Skylt Scaniarinken Södertälje Foto: Pontus Orre
2023-11-24 Södertälje kan bli aktuellt för vinter-OS 2030

Kommunstyrelsen har idag beslutat att Södertälje kommun ställer sig positiv till att stötta Sveriges ansökan om Olympiska Spelen 2030. Det betyder att Scaniarinken kan bli tävlingsarena för curling under vinter-OS och Paralympics 2030.

2023-11-22 Södertälje mot våld och förtryck - onsdagens seminarium inställt

Vecka 47 (20-26 november) arrangeras den årliga kampanjveckan Södertälje mot våld och förtryck - En vecka fri från våld. I år är fokus på särskilt sårbara grupper. Det kommer att finnas möjligheter att ta del av intressanta lunchseminarier måndag till torsdag i Södertälje kommuns lokaler. På fredagen hålls ett seminarium vid S:t Ragnhilds församling, via Svenska kyrkan. Under veckan flaggar kommunen med orange flaggor och veckan avslutas med ett fackeltåg genom Södertälje centrum.

Hur tar vi det förebyggande arbetet med unga ett steg till? och medverkande aktörers loggor
2023-11-21 Hur tar vi det förebyggande arbetet med unga ett steg till?

Södertälje kommun och Samordningsförbundet Södertälje anordnar tillsammans med Agenda 2030 en förmiddag då vi lyfter nationella och lokala lärdomar om hur vi skapar främjande system för ungas välbefinnande och hur vi gör unga delaktiga i Södertälje.

Kartbild med utmålad sträcka på beläggningsarbetet
2023-11-16 Beläggningsarbete på del av Genetaleden

Mycket begränsad framkomlighet 20-22 november för fordonstrafiken.

Bilden visar ett foto av Flo Fermelin samt #intedinhora, den organisation Flo kommer från.
2023-11-16 #intedinhora

På måndag den 20 november kl. 11.30–13.00 kan du delta på ett seminarium i Södertälje stadshus, lokal Trombon, med Flo Fermelin från organisationen #intedinhora. Flo, överlevare av sexuell exploatering, kommer under en dryg timma berätta om hur personer utsatta för sexuell exploatering påverkas och vilka olika omständigheter som bidrar till att en person blir sexuellt exploaterad. Seminariet vänder sig till yrkesverksamma, politiker och medborgare i Södertälje.

2023-11-16 Sök serveringstillstånd i god tid

Planerar du för bröllop, dop eller fest inför nyår eller jul i en hyrd lokal där du vill servera alkohol? Då kan du behöva ansöka ett tillfälligt serveringstillstånd – och det är viktigt att söka i god tid. Det gäller även dig med gällande serveringstillstånd som vill utöka serveringstiden.

2023-11-14 Elevhälsan uppmärksammas genom utmärkelse

Utbildningsnämnden har för första gången idag 14 november delat ut utmärkelser till årets elev- och barnhälsomedarbetare inom den kommunala verksamheten. En utmärkelse delas ut till enskilda individer och en utmärkelse delas ut till ett elev- och barnhälsoteam.