Nyheter

2023-12-13 Luciatåg lyser upp Södertälje

Luciafirandet är en fin tradition för många, förknippat med stämningsfull sång och musik. På många förskolor och skolor, äldreboenden och arbetsplatser i Södertälje kommun anordnas varje år luciatåg som med tända ljus och klara stämmor lyser upp vintermörkret. Så även detta år.

2023-12-12 Södertälje tar hem tredjeplatsen i Bästa tillväxt

Södertälje har den tredje bästa tillväxten i Stockholms län i 2023 års tillväxtindex, som kreditupplysningsföretaget Syna står bakom.

2023-12-04 Succé för nya snabbussar i satsningen på kollektivtrafik i Södertälje

Den största satsningen på att utveckla kollektivtrafiken som gjorts i Södertälje på många år. För ett år sedan gick Södertälje kommun, Nobina och Region Stockholm ihop i en gemensam avsiktsförklaring för att utveckla kollektivtrafiken i Södertälje. Sen dess har resandet ökat med 16 procent, nya snabbussar är i trafik och mycket mer är på gång härnäst. 

2023-12-01 Södertälje informerar Mälarkommuner om organiserad brottslighet

Kommuner kring Mälaren träffades tidigare i veckan i Strängnäs för att dela kunskap i arbetet mot den organiserade brottsligheten. Södertälje med sin erfarenhet, spelar en viktig roll i att visa vägen i att motverka denna typ av kriminalitet.

2023-11-28 Mål och budget 2024–2026 beslutad

I går, 27 november antog kommunfullmäktige kommunens viktigaste styrdokument, Mål och budget 2024 med plan för 2025 och 2026 samt taxor och avgifter. I Mål och budget kan du läsa om våra prioriterade områden och om hur Södertälje kommun fördelar skattepengar, intäkter och statsbidrag för perioden.

medborgare och hanna klingborg
2023-11-24 Järna stationsområde invigdes i solsken

Det blev tal, bandklippning och fika i strålande solsken när Järnabor, lokalpolitiker och tjänstemän invigde det ombyggda stationsområdet i Järna.

Skylt Scaniarinken Södertälje Foto: Pontus Orre
2023-11-24 Södertälje kan bli aktuellt för vinter-OS 2030

Kommunstyrelsen har idag beslutat att Södertälje kommun ställer sig positiv till att stötta Sveriges ansökan om Olympiska Spelen 2030. Det betyder att Scaniarinken kan bli tävlingsarena för curling under vinter-OS och Paralympics 2030.

2023-11-22 Södertälje mot våld och förtryck - onsdagens seminarium inställt

Vecka 47 (20-26 november) arrangeras den årliga kampanjveckan Södertälje mot våld och förtryck - En vecka fri från våld. I år är fokus på särskilt sårbara grupper. Det kommer att finnas möjligheter att ta del av intressanta lunchseminarier måndag till torsdag i Södertälje kommuns lokaler. På fredagen hålls ett seminarium vid S:t Ragnhilds församling, via Svenska kyrkan. Under veckan flaggar kommunen med orange flaggor och veckan avslutas med ett fackeltåg genom Södertälje centrum.

Hur tar vi det förebyggande arbetet med unga ett steg till? och medverkande aktörers loggor
2023-11-21 Hur tar vi det förebyggande arbetet med unga ett steg till?

Södertälje kommun och Samordningsförbundet Södertälje anordnar tillsammans med Agenda 2030 en förmiddag då vi lyfter nationella och lokala lärdomar om hur vi skapar främjande system för ungas välbefinnande och hur vi gör unga delaktiga i Södertälje.

Kartbild med utmålad sträcka på beläggningsarbetet
2023-11-16 Beläggningsarbete på del av Genetaleden

Mycket begränsad framkomlighet 20-22 november för fordonstrafiken.