Nyheter

2024-04-03 Finalisterna till Årets Kringelställe är klara

Södertäljes medborgare har sagt sitt och nu är de fem finalisterna till utmärkelsen Årets Kringelställe klara. Rösta på din favorit senast den 10 april och var med och påverka vilket ställe som förtjänar att hyllas lite extra vid galan under Södertälje Företagardag.

2024-03-28 Nu kan du låna saker till ditt hem och din fritid på Pryloteket

Nu har Pryloteket öppnat i Lunagallerian. Där kan du låna saker (prylar) kostnadsfritt. Det enda som behövs är ett bibliotekskort. På Pryloteket kan du låna friluftsartiklar, verktyg, sportartiklar och material till kreativ verksamhet – allt insamlat av Södertäljebor för Södertäljebor.

2024-03-26 Vinnaren i Luna arkitekttävling är utsedd

Nu är vinnaren utsedd i arkitekttävlingen för det nya Lunakvarteret. Det vinnande förslaget blev ”Himlen är vårt tak” från arkitekterna på CF Möller Sverige, i tuff konkurrens med flera av Nordens främsta arkitektbyråer.

forskare ser ut från scen i Stadshuset
2024-03-15 Södertälje kommun värd för konferens mot organiserad brottslighet inom samhällsbyggande

Den 15 mars bjöd Södertälje kommun in över 200 personer till Stadshuset för lärande om Sunt samhällsbyggande, ett område inom Mälardalskommuner mot organiserad brottslighet.

2024-03-08 Vinnaren av jämställdhetspriset

Jämställdhetspriset 2024 tilldelas Maria Geni. Ett stort grattis önskar vi dig!

Bild på hand som postar sin röst i EU-valet.
2024-03-07 Rösta i EU-valet den 9 juni 2024

Den 9 juni är det val till Europaparlamentet. Mellan den 22 maj (förtidsröstningen startar) och söndagen den 9 juni kan du använda din demokratiska rätt att vara med och bestämma i vilken riktning Europa ska gå och vem du vill ska försvara dina intressen i EU.

2024-03-06 Smarta vågar ska bidra till att minska matsvinnet

Var sjätte portion i de svenska skolköken slängs, eller 35 miljoner måltider per år, enligt Livsmedelsverkets mätningar från 2022. Som en av de första i landet har Södertälje kommun på centralt uppkopplade vågar börjat väga matavfall. Korrekt data utan krångel kan öka medvetenheten om mängden mat som slängs och minska matavfallet.

2024-03-01 Möjlighet att testa tillfälliga farthinder

Mellan den 1 maj och den 1 oktober kommer vi att genomföra ett pilotprojekt som undersöker effekten av tillfälliga farthinder. Därför söker vi nu boende i villa eller radhus som får möjlighet att testa farthinder under sommaren.

2024-03-01 Satsning gör det enklare att tidigt få stöd och hjälp från socialtjänsten

Nu blir det enklare att vända sig till socialtjänsten för att få stöd. Den 1 mars införs Första linjen stöd som satsar på att komma än närmre sina målgrupper och erbjuda hjälp och stöd utan utredning.

En pojke och en man som spelar fotboll på konstgräs med vita streckade linjer
2024-02-29 Grusplaner omvandlas till fleraktivitetsytor

De stora grusplanerna vid Innovitaskolan vid Prästgårdsvägen och vid Nydalavägen i Brunnsäng omvandlas till mötesplatser med möjlighet att utöva fler aktiviteter.