Nyheter


Smarta vågar ska bidra till att minska matsvinnet

2024-03-06: Var sjätte portion i de svenska skolköken slängs, eller 35 miljoner måltider per år, enligt Livsmedelsverkets mätningar från 2022. Som en av de första i landet har Södertälje kommun på centralt uppkopplade vågar börjat väga matavfall. Korrekt data utan krångel kan öka medvetenheten om mängden mat som slängs och minska matavfallet. Läs mer >


Möjlighet att testa tillfälliga farthinder

2024-03-01: Mellan den 1 maj och den 1 oktober kommer vi att genomföra ett pilotprojekt som undersöker effekten av tillfälliga farthinder. Därför söker vi nu boende i villa eller radhus som får möjlighet att testa farthinder under sommaren. Läs mer >


Satsning gör det enklare att tidigt få stöd och hjälp från socialtjänsten

2024-03-01: Nu blir det enklare att vända sig till socialtjänsten för att få stöd. Den 1 mars införs Första linjen stöd som satsar på att komma än närmre sina målgrupper och erbjuda hjälp och stöd utan utredning. Läs mer >


En pojke och en man som spelar fotboll på konstgräs med vita streckade linjer
Grusplaner omvandlas till fleraktivitetsytor

2024-02-29: De stora grusplanerna vid Innovitaskolan vid Prästgårdsvägen och vid Nydalavägen i Brunnsäng omvandlas till mötesplatser med möjlighet att utöva fler aktiviteter. Läs mer >


Södertälje återupptar kampen om Årets Stadskärna

2024-02-28: 2023 var Södertälje finalist och nära att vinna utmärkelsen Årets Stadskärna. Därefter har vi tagit emot besök och berättat om vår stads utveckling för nyfikna gäster från hela landet. Nu tar vi upp kampen igen och gör en gemensam satsning mot Årets Stadskärna 2024. Läs mer >


Finalisterna till jämställdhetspriset 2024.
Jämställdhetsprisets finalister

2024-02-27: Jämställdhetspriset har delats ut i Södertälje kommun sedan 2016 och nu är finalisterna för 2024 års Jämställdhetspris utsedda. Vinnaren presenteras den 8:e mars på Quality Hotell Park. Läs mer >


Kartbild som visar avstängningen på Eriks Dahlbergs väg
Begränsad framkomlighet på Erik Dahlbergs väg

2024-02-21: Med start på fredag den 23 februari och en dryg vecka framåt kommer det vara begränsad framkomlighet på del av Erik Dahlbergs väg. En byggkran ska levereras och monteras till sjukhusområdet och av säkerhetsskäl stängs ett körfält av. Läs mer >


Filmen "Mitt Verona" utspelar sig i Hovsjö och på andra platser i Södertälje. Filmens musik både spelas och är delvis skapad av ungdomar från El Sistema Södertälje Kammarorkester. Foto: Tina Axelsson
Premiär av filmen "Mitt Verona"

2024-02-20: Kortfilmen "Mitt Verona" utspelar sig på flera platser i Södertälje och är en samproduktion mellan El Sistema Södertälje och Livet Bitch! Scenkonst. Den 22 februari har filmen galapremiär på Estrad Södertälje Stadsscen. Läs mer >


Annonsbild för sverigefinska dagen den 24 februari i Stadshuset
Nyfiken på den sverigefinska kulturen?

2024-02-16: Visste du att ca 10 procent av Södertäljes invånare har sverigefinsk bakgrund. Kanske tillhör du själv minoriteten eller har en vän, släkting eller granne som gör det. Lördagen den 24 februari firas sverigefinnarnas dag och det uppmärksammar vi med en fullspäckad kulturdag med musik, bastu, finnkamp, historia och så klart, världens roligaste finskakurs med komikern Janne Westerlund. Läs mer >


Skiss över nya bron från Borgmästarparken till Slussholmen
Beslut att fortsätta utreda ny Marenbro

2024-02-15: En ny, fast högre bro som möjliggör för fritidsbåtar att komma in i inre Maren. Det är det alternativ av ny Marenbro som ska fortsätta utredas, efter beslut i Tekniska nämnden. Läs mer >