Nyheter

2023-03-08 Nu finns en kortversion av rapporten om prostitution och människohandel

Socialkontorets omfattningskartläggning av Prostitution och människohandel i Södertälje finns nu tillgänglig som kortversion. Du kan ta del av den digitalt eller få en broschyr skickad med post.

2023-03-07 Stommar i Luna behålls i omfattande renovering

Den 6 mars 2023 fattade kommunfullmäktige i Södertälje beslut om Lunakvarterets framtid. Förslaget om att behålla byggnadsstommarna och riva och renovera där det behövs blir nu verklighet, istället för att riva hela Lunagallerian.

2023-03-07 Vädervarning vind och snöfall

SMHI har utfärdat en orange vädervarning i Stockholms län från tisdag 7 mars kl. 06.00 till onsdag 8 mars kl. 15.00. Varningen gäller kraftigt snöfall i kombination med blåsigt väder.

2023-02-28 Ännu mera gratis!

Ännu mera gratis! Biblioteken i Södertälje ändrar sina avgifter den 1 mars 2023. Nu blir det ännu billigare att låna böcker. Det som tas bort är meddelandeavgifter, reservationsavgifter och förseningsavgifter.

2023-02-27 Erbjudande om kompetensutveckling för medarbetare inom vård och omsorg

I september 2023 startar en ny omgång av omsorgskontorets erbjudande av Skolverkets nationella yrkesutbildning till vårdbiträde, 800 poäng och undersköterska, 1500 poäng. Programmet pågår under fyra terminer och vänder sig till dig som arbetar inom äldreomsorgen och verksamheten för funktionshinder. Du studerar två dagar i veckan – en lärarledd dag samt en dag för självstudier. Inför programmet kommer du att göra ett språktest.

2023-02-23 Välkommen på utdelning av Jämställdhetspriset 2023

På internationella kvinnodagen, den 8 mars, delar Södertälje kommun, Länstidningen och Polisen ut Jämställdhetspriset till en person, förening eller ett företag i Södertälje som aktivt arbetar med jämställdhetsfrågor.

2023-02-17 Nya busskörfält på Oxbacksleden ger snabbare bussfärder

På Oxbacksleden finns nya busskörfält på en begränsad sträcka. Detta gör vi för att de nya snabbussarna som började köras i december ska kunna hålla snabba restider, men också för att på- och avstigningen för passagerare ska bli så säker som möjligt.

2023-02-16 Nu kommer bokbussen till dig!

Äntligen kan vi meddela att turlistan för Södertäljes bokbuss är lanserad! Vecka 9 börjar bokbussen köra enligt turlistan som innebär att vi kommer besöka nästan 90 hållplatser i hela Södertälje kommun, från stadsområden till landsbygden.

2023-02-15 Mål och budget 2023–2025

Nu finns Mål och budget 2023–2025 publicerad. I Mål och budget kan du läsa om våra prioriterade områden och om hur Södertälje kommun fördelar skattepengar, intäkter och statsbidrag för perioden. Södertälje kommuns mål och budget fastställdes den 19 december 2022.

2023-02-15 Kom ihåg att nominera till Jämställdhetspriset

Vet du någon person, förening eller ett företag i Södertälje som arbetar aktivt med jämställdhetsfrågor? Passa på att senast nu på söndag, den 19 februari, nominera din kandidat till jämställdhetspriset!