Nyheter

bild på tända ljus
2024-04-24 Minnesstund för de avlidna barnen i Lina Hage

Med anledning av den tragiska händelsen i Lina Hage där två barn mist sitt liv håller Alla Helgons kyrka öppet under torsdagen den 25 april kl. 16.00-19.00.

Södertälje kommun arrangerar företagarfrukost.
2024-04-24 Företagsklimatet i Södertälje kommun får rekordhögt betyg

Södertälje får betyget 75, och klättrar från 72 i NKI (Nöjd kund-index) – en mätning av kommuners service till företag. Det är kommunens bästa resultat sedan man började delta i mätningarna år 2012, då resultatet var 67. Betygsmässigt ligger Södertälje nu på region- och riksgenomsnittet.

Bild av Farstanäs camping på sommaren
2024-04-23 Bokningen till Farstanäs Camping har öppnat för säsongen

Den 14 juni öppnar årets säsong ute på Farstanäs Camping, men redan nu går det att boka en plats. Och för den som är sugen på att tjuvstarta säsongen ännu tidigare smygöppnar kiosken för alla törstiga och glassugna badgäster helgdagar från och med 1 juni.

2024-04-22 Ändrade regler för trädgårdsavfall

I stället för att elda ditt trädgårdsavfall ska du kompostera eller lämna det till en återvinningscentral. De nya reglerna kring hantering av trädgårdsavfall är en del av en ny EU-lag, som trädde i kraft vid årsskiftet.

Studenter firar på gatan.
2024-04-22 Vi firar studenten i Stadsparken 12 juni

Snart är det dags att fira våra fantastiska elever från Södertäljes kommunala gymnasieskolor! Den 12 juni bjuder kommunen in släkt och vänner för att fira studenterna med utspring i Stadsparken. Det är en dag fylld av glädje, stolthet och firande, och en mycket uppskattad tradition bland Södertäljes elever.

2024-04-22 Kampanj förebygger att barn och ungdomar förs bort

Idag startar kommunens kampanj som riktar sig till barn och ungdomar som riskerar att föras bort mot sin vilja. Syftet till bortförandet kan bland annat vara barnäktenskap, omvändelseförsök och könsstympning.

2024-04-22 Gör en insats för barn och unga – bli familjehem

Har du plats, engagemang och hjärta för att ta emot ett barn eller ungdom som av olika anledningar behöver bo hos annan familj i ditt hem? Då söker vi efter dig. Just nu finns det flera barn och ungdomar som behöver ett extrahem.

Bild på två män framför en valborgseld
2024-04-19 Välkommen till Valborgsfirande i Stadsparken

Den 30 april är det dags för årets Valborgsfirande i Södertälje Stadspark. Vi önskar alla välkomna till en rolig dag och kväll med brasa och aktiviteter för besökare i alla åldrar.

2024-04-18 Vi renoverar tunnlar i Hovsjö och Fornhöjden – så påverkas trafiken

Den 22 april påbörjar vi ett arbete med att renovera fem gång- och cykeltunnlar i Hovsjö samt två i Fornhöjden. Arbetet beräknas pågå till och med hösten 2024 och innebär begränsad framkomlighet för bil- och busstrafiken på några vägar under tiden.

2024-04-17 Nya cykelkurser för vuxna nybörjare

Vill du kunna cykla till jobbet eller studierna? Eller behöver du kunna cykla i jobbet? Nu har du som vuxen chansen att lära dig cykla på en av cykelkurserna som kommunen anordnar i samarbete med Cykelfrämjandet.