Nyheter


Södertälje kommunkoncerns säkerhetschef slutar

2022-09-05: Anna Flink, Södertälje kommunkoncerns säkerhetschef, har rekryterats av Kalmar kommun för att hjälpa dem med deras säkerhetsarbete. Hon kommer att lämna sitt uppdrag i Södertälje under hösten. Läs mer >


Upprustning av Erik Dahlbergs väg

2022-09-02: På tisdag drar arbetet igång med att rusta upp sträckan mellan Doktorsvägen och Idrottsvägen av Erik Dahlbergs väg. Läs mer >


Tack till alla som besökte demokratitältet under Södertäljefestivalen!

2022-09-02: Under Södertäljefestivalen som hölls helgen den 26-28 augusti hade Södertälje kommun ett tält där bland annat demokrati stod i fokus. I tältet kunde besökarna prata om demokrati, se hur det känns att stå bakom ett valbås och göra ett quiz om de allmänna valen 2022. I samband med quizet lottar kommunen ut priser till tre personer och nu presenteras vinnarna. Läs mer >


Samhällsbyggnadskontoret pratade utveckling av stadskärnan under Södertäljefestivalen.
Tack för Södertäljefestivalen 2022

2022-09-01: Den 26–28 augusti gick Södertäljefestivalen 2022 av stapeln och kommunen fanns på plats med flera tält på Saltsjötorget. Ett stort tack till alla som besökte oss. Läs mer >


Gång- och cykelväg till Salem invigd

2022-09-01: Nu kan du cykla mellan Salem och Södertälje! Idag, torsdag 1 september, invigdes den nya bron över Dånviken, vilken knyter ihop Salem och Södertäljes nybyggda cykelvägar och bildar ett nytt regionalt cykelstråk. Läs mer >


Antar du utmaningen? Bli vintercyklist!

2022-08-31: Nu är årets anmälan till utmaningen Vintercyklisten öppen! Ta chansen och var en av 40 deltagare som får dubbdäck i utbyte mot att du cyklar hela vintern. Läs mer >


Södertälje kommun utökar modersmålsundervisningen på finska

2022-08-30: Från och med höstterminen utökar kommunen modersmålsundervisningen för de elever som har finska som modersmål. Erbjudandet innebär en timmes extra undervisning i veckan. Läs mer >


Södertälje kommun på Södertäljefestivalen

2022-08-26: I dag kl. 12.00 drar Södertäljefestivalen igång och innehåller ett brett utbud av artister, upplevelser, musik, dans och mat från världens alla hörn. Det är fri entré och alla aktiviteter sker mitt i stadskärnan. På Saltsjötorget, där Järnagatan möter Saltsjögatan, finns Södertälje kommun på plats med ett flertal tält och bokbuss. Dit är du varmt välkommen. Vi ser fram emot att träffa dig! Läs mer >


Satsning på att utveckla kollektivtrafiken i stort samverkansprojekt

2022-08-26: Den största satsningen på kollektivtrafik någonsin i Södertälje – det är målet när Region Stockholm, Nobina och Södertälje kommun går samman för att skapa framtidens kollektivtrafik i Södertälje. Det ska bland annat leda till förbättrad arbetspendling till och från Södertälje, kortare restider med buss inom kommunen och en utvecklad landsbygdstrafik. Läs mer >


Skolvalsdebatt ska öka ungas intresse för valet

2022-08-24: På fredag anordnar Södertälje kommun en skolvalsdebatt på Estrad i Stadshuset. Alla gymnasieelever i årskurs tre och vid Komvux är inbjudna till debatten. Läs mer >