Nyheter


Förhöjda halter av PFAS har hittats i fisk från Uttran

2023-06-15: Undersökningar av miljögifter i fisk visar att det finns förhöjda halter av PFAS i abborre från sjön Uttran. Läs mer >


Åtta glada studenter på rad med armarna uppsträckta av glädaje.
Se bilder från studenten

2023-06-14: Det var breda leenden, strålande sol, viftande mössor, musik, studentskyltar och en hel massa glädje. I tisdags var det äntligen dags för Södertäljes studenter att fira. Södertälje kommun önskar alla studenter ett stort grattis och lycka till i framtiden! Läs mer >


Ny parkeringsstrategi håller på och tas fram

2023-06-13: Södertälje kommun håller på och tar fram en ny parkeringsstrategi. Den nya parkeringsstrategin ska ha en större flexibilitet över tid och ska i förlängningen leda till att möjliggöra ett större hållbart resande. Läs mer >


Ett par som dansar till fiolspel.
Ny utställning firas med 1800-talskalas i dagarna tre

2023-06-13: Den 16 juni invigs Torekällbergets nya lekfulla utställning ”Bland folk och fä” om livet i byn Råby vid mitten av 1800-talet. Öppnandet firas med kalas den 16 – 18 juni. Varieté, hantverk, musik, trolleri och prova på är några av aktiviteterna. Läs mer >


Eldningsförbud

2023-06-12: Länsstyrelsen har beslutat om skärpt eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 14.00 den 12 juni 2023. Läs mer >


Händer som viftar med studentmössor.
Välkomna till studentfirandet i Stadsparken

2023-06-09: Tisdag den 13 juni är det dags! Då tar våra elever vid Foucaultgymnasiet, Torekällgymnasiet och Täljegymnasiet studenten. Nära och kära är varmt välkomna till ceremoni och utspring i Stadsparken. Läs mer >


Nu har vi börjat med inköp online i hemtjänsten

2023-06-08: Södertälje kommun har efter beslut av Äldreomsorgsnämnden, ändrat arbetssätt inom hemtjänsten vid köp av matvaror. Förändringen innebär att hemtjänsten övergått från inköp av matvaror i butik till att beställa matvaror online. Läs mer >


Nu lanserar vi Miljöbarometern i Södertälje

2023-06-05: Hur mår miljön i Södertälje kommun? Det kan du få veta genom att gå in i Miljöbarometern, ett digitalt verktyg för en transparent och tydlig webbredovisning av kommunens arbete med miljö och hållbarhetsfrågor. Läs mer >


Större möjligheter till hållbart resande på Nyköpingsvägen

2023-06-05: Med ett stort statligt stöd kan nu Södertälje kommun göra flertalet åtgärder som förbättrar möjligheterna till ett snabbt och hållbart resande på Nyköpingsvägen. Satsningen omfattar gång-, cykel- och kollektivtrafikfrämjande åtgärder för att öka framkomligheten och underlätta pendlingen till de stora arbetsplatserna med tåg och buss. Läs mer >


Stefan Hollmark blir ny regiondirektör för Region Gotland

2023-06-02: Södertälje kommuns stadsdirektör Stefan Hollmark lämnar sitt uppdrag och blir regiondirektör för Region Gotland. Han tillträder rollen som regiondirektör i början av september. Läs mer >