Nyheter

2023-10-20 Dags att boka riksfärdtjänst för julhelgen 2023

Behöver du resa med riksfärdtjänst under jul? Då måste du ansöka och boka din resa senast den 17 november.

Magnus Gyllestad, stadsdirektör Södertälje kommun
2023-10-20 Bakgrundskontroller av anställda och slutkandidater vid rekryteringar

Sedan hösten 2022 bakgrundskontrolleras kommunkoncernens anställda, det sker även kontroll av slutkandidater i rekryteringar. Syftet är att ha en säker och trygg verksamhet för Södertäljeborna, och även en trygg arbetsmiljö för medarbetare. Efter kritik från JO ses nu upplägget med kontrollerna över, under tiden kommer de att pausas.

2023-10-17 Pris för årets lärare i Södertälje kommun 2023

Sveriges främsta lärare utsågs under måndagskvällen enligt nomineringar från tiotusentals elever över hela landet. I Södertälje kommun var det Stephanie Abdiyo på Soldalaskolan som fick ta emot pris som årets lärare.

2023-10-14 Lunchseminarium om nationella minoriteter i november

Var tionde person i Sverige utgör någon av de nationella minoriteterna. Vad innebär den svenska lagstiftningen och hur arbetar EU för att skydda minoriteter?

Bilden visar en karta där Södra Mälarens vattenskyddsområde är utmarkerat.
2023-10-11 Nytt vattenskyddsområde för Södra Mälaren – möjlighet att lämna synpunkter på förslaget

Länsstyrelserna i Stockholms län och Södermanlands län har upprättat ett förslag till beslut om nytt vattenskyddsområde med föreskrifter för Södra Mälaren. Nu har du som är boende eller verksam i området möjlighet att lämna synpunkter på förslaget.

rollups med text på, knutnätverketslogga
2023-10-09 Årlig konferens om arbetsmarknadsinsatser och ekonomiskt bistånd

Den årliga nationella KNUT-konferensen äger rum idag den 10 oktober. KNUT är ett kommunalt nätverk för utveckling. Kommunerna Södertälje, Haninge, Salem, Sundbyberg, Nynäshamn och Värmdö leder partnerskapets arbete. Nätverket samordnas av två medarbetare, en från Södertälje och en från Haninge kommun.

Kartbild över Mälarbroområdet med liten bild på dubbdäck
2023-10-09 Dubbdäcksförbud kring Mälarbron från 1 oktober 2025

Partiklar i luften är ett hälsoproblem och dubbdäck är den enskilt största orsaken till att partiklarna PM10 finns i trafikmiljöer. Dubbdäcksförbudet införs som ytterligare en åtgärd för att komma till bukt med partiklarna.

gångstig i vasaskogen
2023-10-09 Samråd om nytt naturreservat i Vasaskogen

Nu öppnar ett samråd om förslag till beslut och skötselplan för det blivande naturreservatet Vasaskogen i Södertälje kommun. Vasaskogen ligger nära Vasa handelsplats vid Måsnaren och här hittar du till exempel Stövelbergets fornborg.

2023-10-09 Lekhelger i Järna

Varmt välkomna till två helger i lekens förtrollande värld - en värld där allt är möjligt.

2023-10-06 Nominera till hållbarhetspriset 2023

Vem vinner hållbarhetspriset 2023? Varje år delar Södertälje kommun ut pris till den person, förening, företag eller organisation som jobbar aktivt med hållbarhetsfrågor. Syftet är att uppmärksamma och uppmuntra insatser som främjar en hållbar utveckling i Södertälje kommun.