Nyheter


Skylt Scaniarinken Södertälje Foto: Pontus Orre
Södertälje kan bli aktuellt för vinter-OS 2030

2023-11-24: Kommunstyrelsen har idag beslutat att Södertälje kommun ställer sig positiv till att stötta Sveriges ansökan om Olympiska Spelen 2030. Det betyder att Scaniarinken kan bli tävlingsarena för curling under vinter-OS och Paralympics 2030. Läs mer >


Södertälje mot våld och förtryck - onsdagens seminarium inställt

2023-11-22: Vecka 47 (20-26 november) arrangeras den årliga kampanjveckan Södertälje mot våld och förtryck - En vecka fri från våld. I år är fokus på särskilt sårbara grupper. Det kommer att finnas möjligheter att ta del av intressanta lunchseminarier måndag till torsdag i Södertälje kommuns lokaler. På fredagen hålls ett seminarium vid S:t Ragnhilds församling, via Svenska kyrkan. Under veckan flaggar kommunen med orange flaggor och veckan avslutas med ett fackeltåg genom Södertälje centrum. Läs mer >


Hur tar vi det förebyggande arbetet med unga ett steg till? och medverkande aktörers loggor
Hur tar vi det förebyggande arbetet med unga ett steg till?

2023-11-21: Södertälje kommun och Samordningsförbundet Södertälje anordnar tillsammans med Agenda 2030 en förmiddag då vi lyfter nationella och lokala lärdomar om hur vi skapar främjande system för ungas välbefinnande och hur vi gör unga delaktiga i Södertälje. Läs mer >


Varmt välkommen till daglig verksamhets julmarknad!

2023-11-21: Torsdag den 30 november mellan klockan 9 och 15 är du varmt välkommen till våra dagliga verksamheters årliga julmarknad! Vi håller till i entréhallen i stadshuset. Läs mer >


Kartbild med utmålad sträcka på beläggningsarbetet
Beläggningsarbete på del av Genetaleden

2023-11-16: Mycket begränsad framkomlighet 20-22 november för fordonstrafiken. Läs mer >


Bilden visar ett foto av Flo Fermelin samt #intedinhora, den organisation Flo kommer från.
#intedinhora

2023-11-16: På måndag den 20 november kl. 11.30–13.00 kan du delta på ett seminarium i Södertälje stadshus, lokal Trombon, med Flo Fermelin från organisationen #intedinhora. Flo, överlevare av sexuell exploatering, kommer under en dryg timma berätta om hur personer utsatta för sexuell exploatering påverkas och vilka olika omständigheter som bidrar till att en person blir sexuellt exploaterad. Seminariet vänder sig till yrkesverksamma, politiker och medborgare i Södertälje. Läs mer >


Sök serveringstillstånd i god tid

2023-11-16: Planerar du för bröllop, dop eller fest inför nyår eller jul i en hyrd lokal där du vill servera alkohol? Då kan du behöva ansöka ett tillfälligt serveringstillstånd – och det är viktigt att söka i god tid. Det gäller även dig med gällande serveringstillstånd som vill utöka serveringstiden. Läs mer >


Elevhälsan uppmärksammas genom utmärkelse

2023-11-14: Utbildningsnämnden har för första gången idag 14 november delat ut utmärkelser till årets elev- och barnhälsomedarbetare inom den kommunala verksamheten. En utmärkelse delas ut till enskilda individer och en utmärkelse delas ut till ett elev- och barnhälsoteam. Läs mer >


Sexbarnsmamman Raphaela Wells vinner en elcykel

2023-11-14: Under hösten har kommunen genomfört medborgartävlingen ”Mitt klimatlöfte för ett hållbart Södertälje” där de tävlande skulle ge ett löfte för miljön och klimatet. Juryn har utsett sexbarnsmamman Raphaela Wells från Järna till vinnare av det enda priset, en elcykel. Läs mer >


Vit bakgrund med svart logga med texten fem i tolv
Vem vill du nominera till årets 5i12-pris?

2023-10-31: Känner du en person, förening eller organisation i Södertälje som står upp för människors lika värde – och som bidrar till att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer? Nu kan du nominera en kandidat till 5i12-priset! Läs mer >