Nyheter


Södertälje nionde miljöbästa kommun 2023

2023-10-04: Södertälje kommun hamnar på nionde plats i Aktuell hållbarhets ranking där de på olika sätt mäter Sveriges kommuners miljöarbete. I kategorin Mellanstora städer landar Södertälje på sjätteplats. Läs mer >


Nyutexaminerade undersköterskor

2023-10-04: Södertälje kommun månar om sina medarbetare och en av de viktigaste insatserna är att vidareutbilda medarbetare inom omsorgen. Allt för att ge största möjliga stöd till våra kommuninvånare. Läs mer >


Hållbarhetspriset - intervju med förra årets vinnare

2023-10-02: På måndag, den 9 oktober öppnar 2023 års nominering för en av kommunens viktigaste utmärkelser, Södertäljes hållbarhetspris. Kommunen har intervjuat förra årets vinnare, Bostadsrättsföreningen Manegen. Läs mer >


Magnus Gyllestad, ny stadsdirektör för Södertälje kommun.
Magnus Gyllestad ny stadsdirektör för Södertälje kommun

2023-09-29: En enig kommunstyrelse fattade idag, fredag den 29 september, beslut om att anställa Magnus Gyllestad som ny stadsdirektör i Södertälje. Han tillträder tjänsten under oktober. Läs mer >


Ljusblå buss parkerad utomhus med träd i bakgrunden
Premiär för bokbussen och Södertälje kommun på Bokmässan

2023-09-27: Årets Bokmässa i Göteborg får finbesök! Den 28 september till 1 oktober får mässbesökare från hela landet möjlighet att bekanta sig med Södertälje kommuns bokbuss. Det här är första gången som kommunen ställer ut på Bokmässan. Läs mer >


Satsning på att nå ut till fler seniorer

2023-09-25: Under hösten genomförs två evenemang riktade till Södertäljes seniorer. Syftet är att nå ut med information om vad kommunen erbjuder i form av stöd, service och omsorg. Båda evenemangen sker i Södertälje stadshus under oktober. Läs mer >


vy över kanalen Södertälje
Södertälje är Visit Swedens val för nästa internationella storevenemang: Swedish Workshop 2024

2023-09-25: Det står nu klart att Södertälje blir platsen för Visit Swedens nästa affärsmötesevenemang för internationella reseaktörer och svenska besöksnäring. Swedish Workshop väntas locka närmare 200 företag. Läs mer >


Företagslotsen förenklar för företagare - bilden visar ett möte i Södertälje stadshus.
Lotsfunktionen är i gång – ska förenkla för företagare

2023-09-22: Satsningen på en så kallad företagslots – en funktion där olika frågor samordnas för att förbättra servicen för den enskilde företagaren har startat. Lotsfunktionen kan beskrivas som en väg in i kommunen. Kommunen tar ett helhetsgrepp kring olika frågor och företagaren möter ökad samordning. Läs mer >


förpackningar av mat som mjölk, bönor och konserver med mera som kan fungera bra som mat under kris.
Öva – årets tema för Beredskapsveckan 25 sept–1 okt

2023-09-22: Beredskapsveckan den 25 september–1 oktober har temat öva och är en del av arbetet med att stärka Sveriges totalförsvar och beredskap inför kriser. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) är ansvarig myndighet. Södertälje kommun sprider informationen så att du kan se vad du behöver öva på om krisen kommer. Läs mer >


Varumärkesstärkande evenemangsstöd

2023-09-21: Flera evenemang har gått av stapeln under 2023. Det har både varit kultur- och idrottsevenemang som har fått evenemangsstöd. Evenemang betyder mycket för en plats, både utifrån ekonomi, möjlighet till arbete och varumärkesstärkande effekter. Det finns pengar kvar att söka för 2023. – Läs om årets evenemang och finn information om stöd. Läs mer >