Nyheter

Arkitektbild på hus med träd i bakgrunden
2023-09-06 Kommunen tar hjälp av barn och unga för att namnge nya aktivitetshuset i Ronna

Bygget av ett nytt aktivitetshus i Ronna är igång. Aktivitetshuset, som beräknas stå klart i april 2024, blir en kreativ mötesplats för barn och unga i Södertälje. Nu ska huset namnges och uppdraget går till barn och unga i kommunen.

2023-09-05 Välkommen till Södertäljes klimatvecka

Klimatveckan är ett nytt klimatsmart evenemang för alla som bor i Södertälje och genomförs den 11 - 16 september. Syftet är att vi tillsammans ska öka kunskapen om vårt allra viktigaste område: klimatet. Det gör vi genom en blandning av workshops, föreläsningar och friluftsaktiviteter som inspirerar till hållbarhet. Under Klimatveckan går vi samman; södertäljeborna, Telgebolagen, Södertälje kommun, näringslivet, föreningar och nätverk i Södertälje för att tillsammans göra skillnad.

2023-09-04 Start för arbets- och näringslivsnämnden

Idag den 4 september håller den nya nämnden sitt första möte och målet för nämnden är att fler Södertäljebor ska komma i utbildning för vuxna och/eller arbete och egen försörjning, samt förbättra kommunens näringslivsklimat.

2023-08-29 Uppföljning av social och ekologisk hållbarhet

Kommunens hållbarhetsarbete utgår från Agenda 2030 och för att utveckla Södertälje på ett hållbart sätt har kommunfullmäktige, i Mål och Budget, tagit fram nio övergripande mål. Uppföljningarna, eller boksluten, syftar till att ge en lägesbild över kommunens arbete med att uppfylla dessa mål och de globala målen i Agenda 2030, med fokus på social respektive ekologisk hållbarhet.

2023-08-24 Slussgatan stängs av för biltrafik

Slussgatan kommer att stängas av för biltrafik med start den 4 september. Detta för att skapa en säkrare arbetsmiljö för Trafikverkets medarbetare vid Slussbygget. Gångtrafikanter, cyklister och busstrafik kommer fortfarande kunna passera. 

2023-08-24 Medborgarundersökning 2023

Hur är det att bo och leva i kommunen, vad är du nöjd med, vad kan förbättras och hur fungerar kommunens service? Det är några av frågorna i medborgarundersökningen som snart genomförs av Statistiska centralbyrån, SCB, på uppdrag av Södertälje kommun.

Bild på Eva Pedersen Wallin vid utegymmet i Badparken.
2023-08-22 Nya möjligheter för en aktiv fritid i Södertälje

Nu finns det fler anledningar att ge sig ut i Södertäljes många fritidsområden. I år har Södertälje kommun satsat på att uppdatera flera spontanidrottsytor i kommunen. Allt för att uppmuntra Södertäljeborna till en aktiv fritid. Gammal som ung ska ges möjlighet att röra på sig – oavsett vilka förutsättningar man har.

Illustration av ett i som i information
2023-08-18 Höjd hotnivå i Sverige

Säkerhetspolisen meddelad den 17 augusti höjd terrorhotnivån i Sverige från 3 till 4 på en femgradig skala. Södertälje kommuns verksamheter är öppna som vanligt. Vi följer utvecklingen och har löpande dialog med polisen.

Tack Södertäljes lärare.
2023-08-17 Årets lärare har fått utmärkelser

Utbildningsnämnden delar ut flera utmärkelser under året 2023 till elever i grundskolan, lärare, förskolelärare - individ eller grupp, samt till elev- och barnhälsomedarbetare – individer och team, inom den kommunala verksamheten.

2023-08-17 Bro i Rosenlund avstängd för renovering

En bro över motorvägsbron i Rosenlund kommer att stängas av för biltrafik under renovering, med start måndag 21/8.