Nyheter


Bild med texten Sommarskoj 2023
Sommarlov i sikte

2023-05-24: Nu har vi samlat en massa roliga sommarlovsaktiviteter för dig som snart får sommarlov. Vad vill du göra i sommar? Sjunga, spela gitarr, testa simhopp, jobba med lera, dansa, spela teater, läsa böcker – eller kanske åka på läger? Läs mer >


Munish Wadhia installerar konst på Södertälje konsthall.
Ny experimentell utställning med Munish Wadhia på Södertälje konsthall

2023-05-24: Kan knapparna från kostymen få ett annat liv? Allt är möjligt i Mölnbobaserade konstnären Munish Wadhias skapandeprocess. I sin utställning ”Från Från” som pågår 26 maj - 1 juli på Södertälje konsthall mixar han material och tekniker. Läs mer >


Bild på Sankta Ragnhildsmedaljen och Emelin Oduncu med sonen Bobby på QX Gaygala 2022.
Emelin Oduncu får Sankta Ragnhildsmedaljen

2023-05-23: Södertälje kommun tilldelar Emelin Oduncu 2023 års Sankta Ragnhildsmedalj. Läs mer >


Bild på en eld för info om risk för markbrand och eldningsförbud
Risk för markbrand leder till eldningsförbud

2023-05-11: Eldningsförbud innebär att det är förbjudet att elda, grilla och bränna med fast bränsle (ved, kol, gräs, ris, grenar etc.) i naturen. Det är dock fortfarande tillåtet att grilla på egen tomt och på fasta grillplatser. Det är även tillåtet att använda friluftskök som drivs av gas eller vätska. Läs mer >


Barn i ett klassrum, en stol är tom där en elev saknas.
Kommungemensam kampanj för att förebygga bortförande av barn och ungdomar

2023-05-08: Södertälje, Huddinge och Botkyrka kommun genomför en gemensam kampanj för att förebygga att barn och ungdomar förs bort mot sin vilja till annat land. Ofta sker bortförande för att bevara familjens och släktens heder. Läs mer >


Bild inifrån förskolan Björken.
Ny finsktalande förskoleverksamhet i Södertälje kommuns regi / Södertäljen kunnan uusi esikoulutoiminta

2023-05-04: I augusti startar Södertälje kommun en finsktalande verksamhet på Björkens förskola. Alla barn som idag går på den privata Sverigefinska förskolan, som läggs ner efter sommaren, erbjuds plats i kommunens finska verksamhet. Läs mer >


Välkommen till Nyföretagardagen Södertälje, Nykvarn och Salem!

2023-05-04: Nyföretagardagen den 16 maj kickstartar med Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson som berättar om sin nya bok "Hitta motivationen". På plats har vi även några nyföretagare som berättar om sin resa med både framgångar och motgångar. Läs mer >


Årsredovisning 2022 skrivet i vitt och gult på lila botten.
Årsredovisning 2022

2023-05-03: När böckerna för 2022 nu stängts går det att konstatera att Södertälje kommunkoncern gjort ett starkt verksamhetsår. Utmaningarna under året har dock varit många – inflation, räntehöjningar, allmänna val och organiserad brottslighet är faktorer som på ett eller annat sätt påverkat verksamheterna. Läs mer >


Lärare och elever i ett klassrum.
Andelen behöriga lärare i Södertälje ökar för fjärde året i rad

2023-05-03: Andelen behöriga lärare i grundskolan fortsätter att öka i Södertälje kommun. Det visar Skolverkets senaste mätning över pedagogisk personal. Andelen heltidsanställda lärare med legitimation och behörighet i minst ett ämne i Södertälje kommun uppgår 2022 till 68,6 procent. För kommunala skolor i riket är snittet 71,8 procent. Läs mer >


scenprogram på mälartinget
Mälartinget hålls i Södertälje

2023-05-03: Den 4–5 maj samlas 400 personer – 300 politiker och 100 deltagare – från organisationer, myndigheter, akademi och näringsliv. Det kommer att hållas diskussioner om gemensamma framtidsfrågor för Stockholm-Mälarregionen. I år står Södertälje kommun och Region Stockholm som värdar. Läs mer >