Nyheter


Södertälje överklagar dom om upphävande av detaljplan

2023-01-12: Södertälje kommun väljer att överklaga den dom som kom från Mark- och miljödomstolen om att upphäva kommunfullmäktiges beslut att anta detaljplanen för Mariekälla 1:26. Detaljplanen föreslår ett värdshus med hotell på Torekällberget. Läs mer >


Södertälje söker EU-medel för att utveckla hållbar godslogistik

2023-01-03: Södertälje kommun och Södertälje hamn har gemensamt lämnat in en ansökan till EU:s fond CEF (Connecting Europe Facility). Syftet är att genomföra en förstudie för att flytta över mer gods till sjöfart och järnväg, samt öka förutsättningarna för helt fossilfri godslogistik i Södertälje. Läs mer >


raketer och smällare i olika färger
Försiktighet och hänsyn krävs när fyrverkerier används

2022-12-27: Många Södertäljebor upplever allvarliga problem med smällare och fyrverkerier. Djur skräms, kemikalier sprids och risken för personskador är stor. Fyrverkerier får endast användas 23.00-01.00 på nyårsafton. Detta undantag gäller inte närmare än 100 meter från Södertälje sjukhus. Läs mer >


Fyra barn i vita rockar står på rad. Bakom står en man i kostym.
Elever från Lina visade experiment för nobelpristagare

2022-12-13: I fredags fick fyra elever och deras lärare vid Lina grundskola besöka brittiska ambassaden. På plats fick de träffa nobelpristagare och utföra ett eget experiment – elefanttandkräm. Läs mer >


Bättre och snabbare bussresor från 11 december

2022-12-09: Nu förbättras busstrafiken på med två helt nya linjer i Södertälje. Från och med söndag 11 december kommer det att gå fortare att ta sig från Södertälje syd till centrum med en helt ny snabbusslinje. Det kommer också att gå en ny linje från Geneta till Liljeholmen, via Ronna och Astrabacken. Läs mer >


Det här är finalisterna till hållbarhetspriset 2022

2022-12-09: Södertälje kommuns viktigaste utmärkelse, hållbarhetspriset, delas årligen ut till en person, ett företag eller en förening som jobbar aktivt med hållbar utveckling. Årets finalister är Lebi Skol IF, Bostadsrättsföreningen Manegen och Vårdinge folkhögskola. Läs mer >


En pojke står bakom ljusslingor. Bakgrunden  är  blå.
Sinnesgläntan - experimentet som känns i magen

2022-12-09: Tom Tits nya experiment Sinnesgläntan har skapats tillsammans med elever i Stålhamra grundsärskola. Utgångspunkten är hur vi upplever vår omgivning med våra sinnen. Läs mer >


Nya tillskott till vinterbelysningen i Södertälje

2022-12-08: Den populära vinterbelysningen i Södertälje centrum drar både Södertäljebor och besökare utifrån. I år tillkommer flera lysande inslag till stadskärnan. Läs mer >


5i12-priset 2022: Vinnare är Södertälje Basketbollklubb

2022-12-05: Utmärkelsen går till en person eller organisation i Södertälje som står upp för människors lika värde och medmänsklighet i samhället, som aktivt bidrar till att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer. Läs mer >


Nya e-postadresser till utbildningskontoret

2022-12-02: Som ett led i ett större IT-arbete inom Södertälje kommunkoncern har utbildningskontorets verksamheter nya e-postadresser. Läs mer >