Nyheter

Porträttbild på två kvinnor som sitter i en soffa.
2023-06-26 Fler ska få stöd till arbete och studier

I ett nytt projekt ska fler kunna få stöd och hjälp att hitta hållbara arbeten och studier. Projektet, som heter Lumena, ska även erbjuda mentorskap för stöd och vägledning kring fler utmaningar i livet. En förebild är projektet Alis som nu inkluderas i Lumena.

2023-06-26 Södra Järnvägsgatan i Järna avstängd för ombyggnation

Avstängningen berör fordonstrafik på sträckan mellan Åsgatan och Sandtorpsvägen och gäller under veckorna 27-32. Under tiden kommer busshållplatser att tillfälligt flyttas.

Åtta glada studenter på rad med armarna uppsträckta av glädaje.
2023-06-14 Se bilder från studenten

Det var breda leenden, strålande sol, viftande mössor, musik, studentskyltar och en hel massa glädje. I tisdags var det äntligen dags för Södertäljes studenter att fira. Södertälje kommun önskar alla studenter ett stort grattis och lycka till i framtiden!

2023-06-13 Ny parkeringsstrategi håller på och tas fram

Södertälje kommun håller på och tar fram en ny parkeringsstrategi. Den nya parkeringsstrategin ska ha en större flexibilitet över tid och ska i förlängningen leda till att möjliggöra ett större hållbart resande.

2023-06-12 Eldningsförbud

Länsstyrelsen har beslutat om skärpt eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 14.00 den 12 juni 2023.

Händer som viftar med studentmössor.
2023-06-09 Välkomna till studentfirandet i Stadsparken

Tisdag den 13 juni är det dags! Då tar våra elever vid Foucaultgymnasiet, Torekällgymnasiet och Täljegymnasiet studenten. Nära och kära är varmt välkomna till ceremoni och utspring i Stadsparken.

2023-06-08 Nu har vi börjat med inköp online i hemtjänsten

Södertälje kommun har efter beslut av Äldreomsorgsnämnden, ändrat arbetssätt inom hemtjänsten vid köp av matvaror. Förändringen innebär att hemtjänsten övergått från inköp av matvaror i butik till att beställa matvaror online.

2023-06-05 Nu lanserar vi Miljöbarometern i Södertälje

Hur mår miljön i Södertälje kommun? Det kan du få veta genom att gå in i Miljöbarometern, ett digitalt verktyg för en transparent och tydlig webbredovisning av kommunens arbete med miljö och hållbarhetsfrågor.

Södertäljes kulturhistoriska förening tänder  elden på Solspann, känd som Hasiors hästar.
2023-05-26 Varumärkesstärkande evenemang – riktlinjer tagna, dags att söka!

Den 26 maj tog kommunstyrelsen beslut i ärendet Riktlinjer avseende stöd till varumärkesstärkande evenemang. Beslutet fastställer ansökningskriterier och processen att ansöka ska bli mer tydlig. Ansökan bör lämnas in minst sex veckor innan genomförande.

2023-05-26 Danstävling i stadshuset bjöd på fullt ös

Stämningen i stadshuset kokade minst sagt när föreningen Idrott utan gränser, som verkar för att få fler barn och unga i rörelse, i samarbete med ABF Dansstudio JAM, anordnade danstävling för Södertäljes högstadieelever.