Nyheter

Åtta glada studenter på rad med armarna uppsträckta av glädaje.
2023-06-14 Se bilder från studenten

Det var breda leenden, strålande sol, viftande mössor, musik, studentskyltar och en hel massa glädje. I tisdags var det äntligen dags för Södertäljes studenter att fira. Södertälje kommun önskar alla studenter ett stort grattis och lycka till i framtiden!

2023-06-13 Ny parkeringsstrategi håller på och tas fram

Södertälje kommun håller på och tar fram en ny parkeringsstrategi. Den nya parkeringsstrategin ska ha en större flexibilitet över tid och ska i förlängningen leda till att möjliggöra ett större hållbart resande.

Ett par som dansar till fiolspel.
2023-06-13 Ny utställning firas med 1800-talskalas i dagarna tre

Den 16 juni invigs Torekällbergets nya lekfulla utställning ”Bland folk och fä” om livet i byn Råby vid mitten av 1800-talet. Öppnandet firas med kalas den 16 – 18 juni. Varieté, hantverk, musik, trolleri och prova på är några av aktiviteterna.

2023-06-12 Eldningsförbud

Länsstyrelsen har beslutat om skärpt eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 14.00 den 12 juni 2023.

Händer som viftar med studentmössor.
2023-06-09 Välkomna till studentfirandet i Stadsparken

Tisdag den 13 juni är det dags! Då tar våra elever vid Foucaultgymnasiet, Torekällgymnasiet och Täljegymnasiet studenten. Nära och kära är varmt välkomna till ceremoni och utspring i Stadsparken.

2023-06-08 Nu har vi börjat med inköp online i hemtjänsten

Södertälje kommun har efter beslut av Äldreomsorgsnämnden, ändrat arbetssätt inom hemtjänsten vid köp av matvaror. Förändringen innebär att hemtjänsten övergått från inköp av matvaror i butik till att beställa matvaror online.

2023-06-05 Nu lanserar vi Miljöbarometern i Södertälje

Hur mår miljön i Södertälje kommun? Det kan du få veta genom att gå in i Miljöbarometern, ett digitalt verktyg för en transparent och tydlig webbredovisning av kommunens arbete med miljö och hållbarhetsfrågor.

2023-06-05 Större möjligheter till hållbart resande på Nyköpingsvägen

Med ett stort statligt stöd kan nu Södertälje kommun göra flertalet åtgärder som förbättrar möjligheterna till ett snabbt och hållbart resande på Nyköpingsvägen. Satsningen omfattar gång-, cykel- och kollektivtrafikfrämjande åtgärder för att öka framkomligheten och underlätta pendlingen till de stora arbetsplatserna med tåg och buss.

2023-06-02 Stefan Hollmark blir ny regiondirektör för Region Gotland

Södertälje kommuns stadsdirektör Stefan Hollmark lämnar sitt uppdrag och blir regiondirektör för Region Gotland. Han tillträder rollen som regiondirektör i början av september.

2023-06-02 Daglig verksamhet sätter upp Alice Cooper i Underlandet på Estrad

Under tio år har teater- och musikgruppen inom kommunens dagliga verksamhet arbetat med att sätta upp föreställningar. Oftast framträder de i egna lokaler i Lina men för första gången sedan starten spelar de på stadsscenen Estrad.