Nyheter


Pristagarna på Södertäljegalan 2023

2023-02-06: Den 3 februari arrangerades årets upplaga av Södertäljegalan på restaurang Snäckviken. Under kvällen delades fyra priser ut: Årets Cityföretag, Årets Företagare, Årets Nyföretagare och kommunens nya pris Årets Kringelställe där vinnare var Nyvaket Café och dess ägare, Sari Tolfmark, se bilden. Läs mer >


Samefolkets dag

2023-02-06: Den 6 februari firas samernas nationaldag. Den är gemensam för alla samer oavsett om de bor i Sverige, Norge, Finland eller Ryssland. Läs mer >


Bostadsrättsföreningen Manegen vinner Södertäljes hållbarhetspris 2022

2023-02-03: Varje år delar kommunen ut ett hållbarhetspris. Vinnaren för 2022 års pris är Bostadsrättsföreningen Manegen! Läs mer >


Ishockeyspelare
Sök till lokal idrottsutbildning (LIU)

2023-02-02: Vill du utöva din idrott inom det individuella valet på gymnasiet? Då kan du anmäla ditt intresse för lokalt utformad idrottsutbildning (LIU). Läs mer >


Humana förlorar tillstånd för personlig assistans

2023-02-01: Humana Assistans AB, som bedriver personlig assistans i Södertälje kommun, har fått sitt tillstånd indraget. Beslutet gäller omedelbart. Avvecklingen ska ske snarast och vara avslutad senast den 10 februari. Läs mer >


Nu är det dags att ansöka om feriepraktik

2023-02-01: Södertälje kommun erbjuder feriepraktikplatser till skolungdomar födda 2005 och 2006, samt ungdomar med särskilda behov födda 2003 eller 2004. Ungdomarna ska vara folkbokförda i Södertälje kommun. Läs mer >


Filminspelning i Södertälje 4 februari

2023-02-01: Filmbolaget FLX kommer att filma scener i olika delar av Södertälje centrum lördagen den 4 februari. Inspelningarna kommer stundtals påverka framkomligheten för gående. Läs mer >


Har du rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten?

2023-01-30: Bostadstillägg är ett tillägg till din allmänna pension som du ansöker om själv hos Pensionsmyndigheten. Din bostadskostnad, inkomster och eventuella tillgångar avgör om du kan få bostadstillägg. Vid en ansökan om bostadstillägg prövas även rätten till äldreförsörjningsstöd. Läs mer >


Nominera till jämställdhetspriset 2023

2023-01-30: Känner du en person, förening eller ett företag i Södertälje som arbetar aktivt med jämställdhetsfrågor? Då ska du senast den 19 februari nominera din kandidat till jämställdhetspriset! Läs mer >


"Science Week är väldigt viktig för Södertälje kommun"

2023-01-27: Den 1–3 februari arrangeras Science Week digitalt och på plats i Södertälje Science Park. Årets tema är Agenda 2030, det erbjuds ett 60-tal kostnadsfria seminarier inom hållbar utveckling, produktion och stadsutveckling. Södertälje kommun är medarrangör och deltar i flera programpunkter, bland annat lyfts livsmedelsberedskap och stadsplanering. Kommunen delar även ut hållbarhetspriset. Läs mer >