Välkomna till studentfirandet i Stadsparken

Händer som viftar med studentmössor.

Tisdag den 13 juni är det dags! Då tar våra elever vid Foucaultgymnasiet, Torekällgymnasiet och Täljegymnasiet studenten. Nära och kära är varmt välkomna till ceremoni och utspring i Stadsparken.

Södertälje kommun arrangerar ett gemensamt studentfirande för Foucaultgymnasiet, Torekällgymnasiet och Täljegymnasiet. Dagen är indelad i tre delar och innefattar lunch i Stadshuset, ceremoni med utspring i Stadsparken och därefter flakåkning för de elever som har anmält det.

Nära och kära är välkomna att fira sina studenter i Stadsparken. Eleverna kommer att marschera till Stadsparken i omgångar, ackompanjerade av en sambaorkester, och anländer mellan cirka klockan 11:30 och 12:30 i ordningen Torekällgymnasiet, Foucaultgymnasiet och Täljegymnasiet.

På Södertälje kommun tycker vi att kunskap och studier är viktigt. Vi vill skapa en glädjefylld och högtidlig dag som sätter eleverna i centrum och skapar ett minne för livet.

- Vi ser verkligen fram emot den här dagen. Vi är stolta över eleverna och deras fina studieinsatser och vi har jobbat hårt för att det här ska bli en så fantastisk dag som det bara går. Vi hoppas att vi alla tillsammans kan hjälpas åt att hålla firandet snyggt och trevligt för studenternas skull, säger Carin Caputo, tf verksamhetschef för gymnasieskolan.

Tänk på att det kommer att vara svårt att hitta parkering denna dag. Parkeringen vid Centralstationen kommer att vara på- och avstigningsplats för flakåkningen och är därför avstängd för parkering från tidig morgon och under större delen av dagen. Det kommer även att vara avspärrat för biltrafik runt Stadsparken.

All information om studenten, tidschema, karta, flakslinga, finns på vår webbsida: Studenten 2023.