Nyheter


Södertälje informerar Mälarkommuner om organiserad brottslighet

2023-12-01: Kommuner kring Mälaren träffades tidigare i veckan i Strängnäs för att dela kunskap i arbetet mot den organiserade brottsligheten. Södertälje med sin erfarenhet, spelar en viktig roll i att visa vägen i att motverka denna typ av kriminalitet. Läs mer >


Två personer som åker skridskor i en utomhusrink
Dags att ta fram skridskorna

2023-12-01: Skridskosäsongen är här! I Södertälje kan du åka skridskor på flera av kommunens anläggningar. Under säsongen finns särskilda tider för allmänhetens åkning. Läs mer >


Riktig rivstart för årets vintercyklister

2023-12-01: För sjätte året i rad trampar 33 vintercyklister igång årets utmaning – och det blir ingen mjukstart i år med snön som fallit under veckan! Så här säger några av årets vintercyklister om utmaningen. Läs mer >


Uteservering tillåts året runt

2023-11-29: Nu kan du som restaurangägare i Södertälje stadskärna ansöka om tillstånd för uteservering för både sommar- och vinterperioden.  Läs mer >


Mål och budget 2024–2026 beslutad

2023-11-28: I går, 27 november antog kommunfullmäktige kommunens viktigaste styrdokument, Mål och budget 2024 med plan för 2025 och 2026 samt taxor och avgifter. I Mål och budget kan du läsa om våra prioriterade områden och om hur Södertälje kommun fördelar skattepengar, intäkter och statsbidrag för perioden. Läs mer >


Finalisterna till årets 5i12-pris är klara

2023-11-28: Tre värdiga finalister är nu klara för årets 5i12-pris. Bland de nomineringar som kommit in har juryn valt att utnämna Helen Lind Jaktlund – Pingstkyrkans sociala center, Equmeniakyrkan Södertälje och Röda Korset Södertälje. Vem vinnaren blir avslöjas den 5 december i Södertälje stadsbibliotek. Läs mer >


Frida Boisen, Noor, Kuba Dance Company och Täljerevyn är gäster på Starka tjejer-mässan
Dags för Starka tjejer-mässan 2023

2023-11-27: Årets upplaga av Starka tjejer-mässan närmar sig. Lördag den 2 december bjuder Ung fritid in till den årliga mässan i Södertälje stadshus. Räkna med en fullspäckad mässdag – på programmet står bland annat Kuba Dance Company, Noor Aljabiri och Frida Boisen. Läs mer >


medborgare och hanna klingborg
Järna stationsområde invigdes i solsken

2023-11-24: Det blev tal, bandklippning och fika i strålande solsken när Järnabor, lokalpolitiker och tjänstemän invigde det ombyggda stationsområdet i Järna. Läs mer >


En bild av e-tjänst för frågan om mark och lokaler. Bilden visar vyn då e-tjänsten bekräftar inskickat ärende.
Lansering av e-tjänst för förfrågan om mark- och lokaler

2023-11-24: Att investera i Södertälje är att investera i en växande region, men det måste bli smidigare. Därför lanserar vi en E-tjänst för förfrågan om mark- och lokaler. Du använder e-legitimation för att logga in. E-tjänsten kan hämta företagsuppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket. Du fyller i dina behov, ärendet registreras, vi hjälper dig. Läs mer >


Skylt Scaniarinken Södertälje Foto: Pontus Orre
Södertälje kan bli aktuellt för vinter-OS 2030

2023-11-24: Kommunstyrelsen har idag beslutat att Södertälje kommun ställer sig positiv till att stötta Sveriges ansökan om Olympiska Spelen 2030. Det betyder att Scaniarinken kan bli tävlingsarena för curling under vinter-OS och Paralympics 2030. Läs mer >