Hållbarhetspriset - intervju med förra årets vinnare

På måndag, den 9 oktober öppnar 2023 års nominering för en av kommunens viktigaste utmärkelser, Södertäljes hållbarhetspris. Kommunen har intervjuat förra årets vinnare, Bostadsrättsföreningen Manegen.

Varje år delar Södertälje kommun ut hållbarhetspriset till en person, förening eller företag som arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor. Syftet är att uppmärksamma och uppmuntra insatser som främjar hållbar utveckling i kommunen.

I begreppet hållbar utveckling ingår ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet och priset delas ut för insatser inom en eller flera av de tre dimensionerna. Alla medborgare i Södertälje kan nominera en kandidat till hållbarhetspriset.

Hållbarhetspriset kan inte delas ut till enskilda personer, verksamheter eller företag inom Södertäljes kommunkoncern.

År 2022 gick priset till bostadsrättsföreningen Manegen. Vi har ställt tre frågor om hållbarhet till Håkan Rehn som är vice ordförande i styrelsen.

Vad har det betytt för er i bostadsrättsföreningen Manegen att vinna priset?

Vi är naturligtvis stolta för priset och många av våra boende har gett oss beröm för vårt arbete. För oss var priset en bekräftelse på att vi jobbat rätt och långsiktigt.

Hur har ni arbetat vidare med hållbarhetsfrågorna inom er förening? 

Vi har faktiskt idag besökt styrelsemässan för att få inspiration till nya åtgärder. Vi har bokat besök av ett företag som håller på med fönsterrenovering. Vi behöver bättre isolering och tätning i våra fönster. 

Vad har du för hållbara tips till andra bostadsrättsföreningar? 

Mitt tips är att försöka få engagemang av alla boende och att använd den kompetens som finns där. 

 

Nomineringen för Södertälje kommuns hållbarhetspris 2023 öppnar den 9 oktober på kommunens hemsida. Du kan läsa mer om priset och hur du nominerar här.