Pris för årets lärare i Södertälje kommun 2023

Sveriges främsta lärare utsågs under måndagskvällen enligt nomineringar från tiotusentals elever över hela landet. I Södertälje kommun var det Stephanie Abdiyo på Soldalaskolan som fick ta emot pris som årets lärare.

Varje år delas pris ut till landets främsta lärare inom respektive kommun och län i Sverige.

Årets lärare inom varje län har i sin tur chansen att motta Lärargalans nationella utmärkelse ”Årets lärare” på Lärargalan, som i år ägde rum på Cirkus i Stockholm.

Lärargalan hyllar och prisar lärares insatser i hela landet och det som är speciellt med utmärkelsen är att det är elever som nominerar. Södertälje hamnade i år på plats 5 gällande antal nomineringar, ett tecken på att engagemanget hos Södertäljes elever är stort och att de uppskattar sina lärare.

Stephanie Abdiyo, som tog emot priset som årets lärare i Södertälje kommun, fick förutom elevernas fina uppskattning i form av ett stort antal nomineringar, också ta emot pris från lärargalan och firas av Utbildningskontoret som kom till Soldalaskolan och överraskade med blommor och gratulationer.

-Vi är väldigt stolta över det fina arbete som Stephanie gör som lärare, säger Jenny Stanser, verksamhetschef Södertälje kommun.