Nyheter

Fira nationaldagen på Torekällberget

Bild på svenska flaggan.

2023-05-30

Kom och fira nationaldagen på Torekällberget den 6 juni. Sedvanliga festligheter och aktiviteter för hela familjen. Årets nationaldagstalare är Nina Baresso, basketprofil och initiativtagare till basketträningar för barn och unga i Södertälje.

Det blir ett traditionsenligt firande med tal och musik av Kulturskolan och Södertälje kammarkör. Dessutom blir det utdelning av Sankta Ragnhildsmedaljen och Struerpokalen.

Nationaldagen inleds klockan 12 med en ceremoni på Råbyscenen (vi byter plats pga stort antal deltagare) för att välkomna alla nya svenska medborgare. Det officiella nationaldagsfirandet startar klockan 14 på Råbyscenen.

Program

Kl 10.00  Torekällberget öppnar.

Kl 12.00  Ceremoni på Råbyscenen (vi byter plats pga stort antal deltagare) för nya svenska medborgare. Musikunderhållning av Lästringe Låtar.

Kl 13.30  Södertälje Kammarkör på Råbyscenen.

Kl 14.00 – 15.15  Det officiella nationaldagsfirandet startar på Råbyscenen. Svenska flaggan hissas, musik av Kulturskolan och Södertälje kammarkör samt nationalsången. Tal och utdelning av Sankta Ragnhildsmedaljen och Struerpokalen.

Fri entré. Välkommen!

 

Sankta Ragnhildsmedaljen till Emelin Oduncu

1200_550_emelin_bobby_1200_550.jpg

”Genom sitt stora personliga engagemang mot fördomar och hedersrelaterat förtryck har Emelin Oduncu visat stort mod genom att tala om frågor som är svåra att tala om i Södertälje”.

Läs mer om Emelin Oduncu

 

Struerpokalen till Miranda Tibbling

miranda_1200_550_Foto_Justine_Hinano_ORCEL.jpg

"I en tuff sport tillhör Järnatjejen Miranda yttersta världseliten. Med mod, säkerhet och stor kunnighet visar hon vem som är värdig världsmästare."

Läs mer om Miranda Tibbling

 

Årets nationaldagstalare Nina Baresso

Södertäljebon och basketproffset Nina Baresso är årets nationaldagstalare. Med sina 14 säsonger i högstaligan, tre SM-guld och proffsspel i Spanien är Nina Baresso en av svensk baskets stora profiler.

Nina är också engagerad i arbetet med att skapa en meningsfull fritid för barn och unga. Syftet är att främja rörelse och psykisk hälsa men också för att fånga upp barn som inte hittar en plats i samhället.