I höst erbjuds ungdomar jobb i Södertälje kommun

Under perioden 1 oktober - 15 december 2023 erbjuder Södertälje kommun ungdomsjobb till ungdomar mellan 16-20 år som inte studerar eller redan har ett arbete. Det är en viktig satsning som görs för att öka sysselsättningen för ungdomar i kommunen.

Regeringen har gett Arbetsförmedlingen i uppdrag att fördela 150 miljoner kronor till kommuner med hög arbetslöshet för att stärka deras möjligheter att skapa jobb till unga. Södertälje kommun har därmed fått ett bidrag på 3,5 miljoner kronor som kommer gå till att skapa arbetstillfällen för ungdomar bosatta och skrivna i kommunen under hösten 2023.

Jobben som erbjuds i projekt Ungdomsjobb 2023 kommer finnas på arbetsplatser inom de kommunala verksamheterna, bland annat inom kultur och fritid, omsorg och socialt stöd, förskolor, skolor och fritidshem, vaktmästeri, äldreomsorg, trädgård och anläggning.

”Det här kan vara en jättebra möjlighet för ungdomar att få ett inträde på arbetsmarknaden, att skaffa sig arbetslivserfarenhet och tjäna pengar för att sen kunna ta nästa kliv” säger Ingela Hamlin, utbildningsdirektör i Södertälje kommun.

Totalt rör det sig om cirka 50 platser, så först till kvarn gäller. Är det fler sökande än antal platser kommer ett urvalsförfarande genomföras. Ansökan görs via sodertalje.se/ungdomsjobb och här finns även mer information att läsa om hur ansökningen går till, länk till ansökningsformuläret och kontaktuppgifter. 

 

Faktaruta

Vem kan söka?

- Ungdomar som gick ut gymnasiet 2022 eller 2023, eller saknar gymnasieutbildning och är mellan 16-20 år.

- Ungdomar som är bosatta och skrivna i Södertälje kommun.

- Ungdomar som inte studerar eller har ett arbete under perioden.

Lön och arbetstider:

- Lönen uppgår till 18 000 kr per månad för en heltidstjänst.

- Arbetstid dagtid måndag – fredag, 40 timmar per vecka.

Sök här: sodertalje.se/ungdomsjobb