#intedinhora

Bilden visar ett foto av Flo Fermelin samt #intedinhora, den organisation Flo kommer från.

På måndag den 20 november kl. 11.30–13.00 kan du delta på ett seminarium i Södertälje stadshus, lokal Trombon, med Flo Fermelin från organisationen #intedinhora. Flo, överlevare av sexuell exploatering, kommer under en dryg timma berätta om hur personer utsatta för sexuell exploatering påverkas och vilka olika omständigheter som bidrar till att en person blir sexuellt exploaterad. Seminariet vänder sig till yrkesverksamma, politiker och medborgare i Södertälje.

Organisationen #intedinhora uppstod under metoo-uppropet hösten 2017. Gruppen som sedan tidigare varit solitära skapade under #metoo en gemenskap där de med sina starka berättelser gav uttryck för sexuell utsatthet och som fick hela Sverige att lyssna. Bland annat vittnesmål som:

”Jag var 13 och det var svårt i livet. Jag började sälja mig själv för att kunna försörja mitt drog- och alkoholberoende. Jag är 14 nu.” ”Han tar sitt bälte runt min hals och sedan minns jag inte mer.” Båda citat hämtade från #intedinhoras Instagram-konto.

Idag är #intedinhora en förening för och av personer med erfarenhet av kommersiell sexuell exploatering. Flo kommer i sin presentation prata om utsattheten och sårbarhetsfaktorer där olika och flera diagnoser, samt sexuella övergrepp i barndomen ökar risken för utsatthet.

För Flo är det personliga mötet viktigt. Ett bra bemötande kan vara nyckeln till förändring. Hör hur psykologstudenten och överlevaren Flo uppfattar ett bra bemötande, i synnerhet från yrkesverksamma.

Välkommen att lyssna på Flo Fermelin, som är en del av veckan Södertälje mot våld och förtryck 2023.

TID: måndagen den 20 november kl. 11.30–13.00
PLATS: Södertälje Stadshus, lokal Trombon.

Vill du äta lunch under seminariet går det utmärkt, seminariet kräver ingen föranmälan.

Läs mer om veckan mot våld och förtryck här