Magnus Gyllestad föreslås bli ny stadsdirektör för Södertälje kommun

Magnus Gyllestad, ny stadsdirektör Södertälje kommun.

Magnus Gyllestad, för närvarande kommundirektör i Haninge kommun, föreslås till kommunstyrelsen att anställas som ny stadsdirektör i Södertälje kommun.

 

– Vi är mycket glada över att kunna rekrytera Magnus Gyllestad. Med sin mångåriga erfarenhet av att vara kommundirektör kommer han att axla rollen som stadsdirektör här i Södertälje bra. Jag är övertygad om att Magnus har de rätta egenskaperna för det arbetet, säger Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande (S).

Ett 30-tal personer har visat intresse för tjänsten som ny stadsdirektör i Södertälje kommun, Magnus Gyllestad föreslås som slutkandidat. Några delar i beslutsprocessen kvarstår dock, däribland att slutföra MBL-förhandlingen med de fackliga organisationerna samt invänta att den obligatoriska säkerhetsprövningen slutförs. 

Kommunstyrelsen väntas fatta beslut om att anställa Magnus Gyllestad vid nästa sammanträde, den 29 september. Fram till att en ny stadsdirektör är på plats fortsätter Erika Svensson sin tjänst som tillförordnad stadsdirektör.

Magnus Gyllestad har en lång erfarenhet av ledande befattningar i politiskt styrda organisationer. Han är sedan 2017 kommundirektör för Haninge kommun, som är en av Sveriges mest snabbväxande kommuner. Innan dess var han kommunchef i Kungälv i sex år. Han är utbildad systemarkitekt, bland annat med inriktning programmering och systemering. Han har även en officersexamen.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Södertälje. Det är en spännande och dynamisk kommun i stark tillväxt. Jag har trivts bra i Haninge men känner efter sex år att det är dags för nästa steg. Jag hoppas att jag med min bakgrund och mina erfarenheter kan bidra på bästa sätt till att utveckla organisationen med målet att skapa ett gott liv för Södertäljeborna och ett hållbart samhälle, säger Magnus Gyllestad.