Södertälje mot våld och förtryck - onsdagens seminarium inställt

Vecka 47 (20-26 november) arrangeras den årliga kampanjveckan Södertälje mot våld och förtryck - En vecka fri från våld. I år är fokus på särskilt sårbara grupper. Det kommer att finnas möjligheter att ta del av intressanta lunchseminarier måndag till torsdag i Södertälje kommuns lokaler. På fredagen hålls ett seminarium vid S:t Ragnhilds församling, via Svenska kyrkan. Under veckan flaggar kommunen med orange flaggor och veckan avslutas med ett fackeltåg genom Södertälje centrum.

Kampanjen är årligt återkommande med avstamp i FN:s internationella dag mot våld mot kvinnor och flickor, Orange Day. Veckans färg är orange, en färg som med sin ljusa och optimistiska framtoning ska representera en värld fri från våld, i synnerhet det våld som riktas mot flickor och kvinnor.

 

Det är kommunens samordnare mot våld i nära relationer som tillsammans med styrgruppen Våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck som har tagit fram programmet tillsammans med andra aktörer i kommunen.

 

- Missa inte möjligheten och boka in denna vecka redan nu för att lära mer om våld mot närstående. Vi hoppas också att många vill gå med i fackeltåget på fredagen för att visa sitt stöd för alla som blivit utsatta för våld eller förtryck, säger Johannes Evers Gester som är samordnare mot våld i nära relationer.

 

 

Aktiviteterna/föreläsningarna är kostnadsfria och öppna för medarbetare och kommunens medborgare.

 

Måndag den 20/11 kl. 11.30-13.00 Flo Femling, #intedinhora, om samsjuklighet och sårbarhetsfaktorer Trombon Stadshuset

 

Onsdag den 22/11 kl. 11.30-13.00 Hanna Öfors, Funktionsrätt Sverige. Egenmakt som våldsprevention, Dirigenten, Stadshuset - Inställt. 

 

Torsdag den 23/11 kl. 11.45-13.15 Maria Melin, Myndigheten för delaktighet, Våld mot närstående med funktionsnedsättning, Trombon Stadshuset

 

Fredag den 24/11 kl. 15.00-16.00 Anne Sörman, Svenska kyrkan, våld mot kvinnor och barn i vår samtid. S:ta Ragnhilds församling

 

Fredag den 24/11 kl. 16.15-16.45 Fackeltåg avgår S:ta Ragnhilds kyrka, avslutas vid Stortorget