Fri wifi i Södertälje stadskärna

Nu kan du som besöker Storgatan i Södertälje stadskärna koppla upp dig via kommunens fria wifi, Digitalasodertalje. Du kan leta upp nätverket via din smarta telefon, surfplatta eller dator och ansluta dig i gästportalen.

– Vi vill att Södertälje centrum ska vara en mötesplats för alla Södertäljebor. Gratis wifi i stadskärnan är ytterligare en pusselbit i arbetet med att höja attraktiviteten och få fler människor att besöka och vara i stadskärnan, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S).

En del av projektet Wifi4eu

Södertälje är en av 20 svenska städer som har tilldelats 15 000 euro för att bygga ett gratis wifi-nät i stadskärnan. EU-medlen möjliggör utbyggnaden av wifi i en första etapp på Storgatan i Södertälje och är en del av projektet Wifi4eu vars syfte är att främja fri tillgång till trådlöst internet för invånare och besökare på offentliga platser. En arbetsgrupp med representanter från Södertälje City, Telge nät och Södertälje kommun har arbetat med frågan under en tid.

– Projektet är en del i arbetet där Södertälje siktar på att bli Årets stadskärna 2023. Vårt mål är att skapa en än mer attraktiv och tillgänglig stadskärna. Vi arbetar tillsammans och aktivt med att Södertälje stadskärna ska fyllas med liv och rörelse under större delen av dygnet och vara ett självklart och spännande val för handel, företag och boende, säger Aljosa Lagumdzija, centrumchef i Södertälje City.

Sammanlagt har mer än 13 000 orter inom EU ansökt om pengar från Wifi4eu. Kommunen får delvis kostnadstäckning för etableringen, och de löpande kostnaderna för abonnemang och underhåll står kommunen för. Projektet är ett viktigt led i genomförandet av Digitala Södertälje för ökad tillgänglighet.

www.sodertalje.se/wifi