2019

Välkommen till Södertälje Science Week

Bilden visar olika aktiviteter från Södertälje Science Week 2019

2019-01-29

Är du uppdaterad kring digitalisering, teknikutveckling och framtidens jobb? Den 30 januari till den 2 februari anordnas Södertälje Science Week. Upptäck 80 kostnadsfria aktiviteter, workshops och seminarier inom innovation, forskning och utveckling – för företag, studenter och allmänhet.

Science Week sätter fokus på samhällsförändringar och ger en insikt om vad dessa kan betyda för dig och Södertälje. Hela programmet hittar du på www.scienceweek.se/program2019 . Vissa programpunkter kräver att du föranmäler dig, men andra är helt öppna. 

Chill and meet

Onsdag 30/1 och torsdag den 31/1, 16.00 till 18.00, Kvarnbergsgatan 12.

Det bjuds flera spännande aktiviteter i Multisalen på Södertälje Science Park och ingen anmälan krävs.

Prova Virtual Reality 360° – se Scania och AstraZeneca i framtiden. Testa att bygga din egen Bubble Node med Inicio (du löder ett kretskort med olika elektroniska komponenter och sensorer som kan kommunicera med lampor). Passa på att provsmaka framtidens mat med MatLust och träffa Södertälje Sjukhus som visar framtidens vård med simuleringar. Det hålls även en konstworkshop med Grafikens Hus och du kan aktivera dig med Friskis Camp Svettis.

Film från öppningsdagen - Kunskapsstaden

 

Södertälje kommun arrangerar följande programpunkter

Öppna data och innovation – hur hänger det ihop?

Ons 30/1, 13.00–14.30

Vad är öppna data egentligen och hur arbetar Södertälje kommun med det? Du får höra om hackathons och hur organisationer kan använda dessa för att öka innovationstakten. Hör också om regeringsuppdraget Hack for Sweden.  (Välkommen till Södertäljes öppna data, Tillämpning öppna data)

Södertälje satsar för att bli framtidens Kunskapsstad

Onsdag 31/1, 13.30–14.30

Södertälje växer och vi blir allt fler. Fram till år 2036 planeras 20 000 nya bostäder, nya trafikleder och utbyggd kanal. Stadskärnan utvecklas med bostäder, parker, hotell och serviceanläggningar. Är du nyfiken så kom.

Frukostklubben - arbetsmarknadsanalys

Torsdag 31/1, 07.30–09.00

En arbetsmarknadsanalys för Södertälje presenteras. Frukostklubben arrangeras i samarbete med Destination Södertälje och Arbetsförmedlingen.

IoT – Internet of Things

Torsdag 31/1, 11.00–12.00

Hur kan IoT bidra till att öka kvalitén och förbättra effektiviteten inom den offentliga renhållningen? Hör Tomas Thernström, avfallsstrateg i Södertälje kommun, berätta om pågående projekt och kommande satsningar.

Välfärdsteknik utvecklar vård- och omsorg

Torsdag 31/1, 14.00-16.00

Utvecklingen av teknik och arbetssätt förväntas göra vård- och omsorgsyrken mer attraktiva. Social- och omsorgskontoret och Campus Telge bjuder in till ett kunskaps- och idéutbyte om vad införande av välfärdsteknik kan komma att innebära för vård- och omsorgspersonal. Alla är välkomna men seminariet är särskilt intressant för dig som arbetar som förvaltningschef, områdeschef, kontorschef eller liknande inom social och omsorg i kommun, landsting eller inom den privata sektorn. Välkommen!

Företagarlunch

Fredag 1/2, 11.30–13.00

Företagarluncherna riktas främst mot dig som är företagare, men också du som är intresserad av näringslivsfrågor i Södertälje är välkommen. Kom och mingla och nätverka med politiker, högre kommunala tjänstemän och andra företagare. Lunchen är kostnadsfri men anmälan krävs.

Engineer Career Day

Lördag 2/2, 11.00–15.00

Är du ingenjör och arbetar inom system/IT, produktion, logistik, underhåll, bygg, anläggning, forskning, utveckling eller projektledning? Då kan jobbet för dig finnas hos några av Södertäljes arbetsgivare. Välkommen till en nischad rekryteringsmässa för ingenjörer. Arrangeras på initiativ av Destination Södertälje i samverkan med Scania och AstraZeneca. Anmälan.


Mer ur programmet

Eltransport Stockholm 2030

Onsdag 30/1, 11.30–13.00

Vad innebär elektrifiering av transporterna för Stockholmsregionen? Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) är en av deltagarna i panelen.

Lunchdejta en robot och/eller bidra med en idé

Onsdag 30/1, 11.45–13.45

Just nu sker en storsatsning inom skolan kring digitala kompetenser och programmering. Här får vuxna en chans att prova samma utmaningar som barn och unga löser.

Utmaningar och möjligheter med Geofencing

Onsdag 30/1, 13.15–14.00

Ulf Ceder, Senior Manager på Scania, ger en presentation om vad Geofencing är, samt talar om möjligheter och utmaningar med denna lösning. Geofencing handlar om teknik som exempelvis kan försvåra kapningar där fordon används som vapen.

www.scienceweek.se - är du nyfiken på framtiden?

 

Bild av Science Week programsidan på webben.

Om Södertälje Science Week

Södertälje Science Park är huvudarrangör tillsammans med sina ägare Scania, Astra Zeneca, KTH och Södertälje kommun. Därtill medverkar ett 40-tal olika företag och organisationer med aktuella programpunkter.

Södertälje Science Park är en internationell samverkansmiljö för forskning, innovation och utbildning inom hållbar produktion. Tillsammans vill vi skapa ett framtidsinriktat event som bidrar till Kunskapsstaden Södertälje.