En god jul med många aktiviteter

Det händer mycket i Södertälje. Vi presenterar här ett urval av aktiviteter hämtade från vårt informationsblad. I evenemangskalendern, som du hittar på kommunens webbplats, finner du andra intressanta förslag. God Jul!

Jul på Torekällberget

Välkommen till friluftsmuseet Torekällberget. Ett besök här är en resa in i den sörmländska historien. Här finns gamla hus, trädgårdar och djur som berättar om hur livet levdes på 1800-talet. Passa på att uppleva en historisk jul!

Öppet 1 december - 10 januari

 • Landet med djuren:
  Måndag-söndag, kl. 10.00-16.00 
  Julafton, kl. 10.00-13.00
 • Handelsboden:
  Måndag-söndag, kl. 11.00-16.00 
  Stängt på julafton, juldagen och nyårsafton.

Handelsboden 

Julskyltningen är framme i handelsboden under hela julen. Kom och köp julkalendrar, julbonader, julkort och julgodis. Vi har också massor av fina och lite ovanligare julklappar.

Välkomna att göra ert eget julpynt i handelsbodens pysselrum. Tillverka julbonader av juteväv att hänga på väggen. Du kan också göra egna julkort att skicka till nära och kära.

Julgransvandring

Julgranarna står klädda i våra historiska miljöer med tidsenligt pynt. Ta en karta i handelsboden och gå runt på egen hand.

Ponnyridning

Ta en tur på våra gotlandsruss bland hus och hagar. Lördagar och söndagar kl. 13.00-14.00, (Ej julafton, annandagen, trettondagen) Start vid mjölkpallen på stallplan. Pris: 40 kr. Kontant på plats, eller förköp med kort i handelsboden.

Allmänhetens åkning - isbanan öppen för alla

Allmänhetens åkning sker på Månskensrinken, Telgerinken, Ljungbackens ishall, Ljungbackens uterink och på Ronna spontanidrottsplats samt ett flertal planer med naturis. Vi är rädda om våra invånare och därför är det fobligatoriskt med hjälm för alla som vistas på isbanorna.

Ronna spontanidrottsplats

Preliminärt från mitten av december 2016.

Ronna spontanidrottsplats är öppen för allmänhetensåkning varje dag från klockan 08.00 på morgonen till 22.00 på kvällen.

Telgerinken

Onsdagar

kl. 10.00- 12.00, utan klubba

kl. 12.00- 15.30, med klubba

Månskensrinken

Öppnar för säsongen torsdagen den 17 november.

Tider för allmänhetens åkning på Månskensrinken hittar ni via denna länk (extern webb, nytt fönster) som ständigt uppdateras. OBS! det kan förekomma ändringar.

OBS! Vid de tider där inget annat anges är det EJ tillåtet med klubba, puck eller boll.

Fågelkärret 

Denna bana är bara öppen för allmänheten, kl. 08.00 - 22.00. Då det är en åkbana på naturis (ingen frysanläggning som reglerar kylan) så är den anläggningen väderberoende. Det betyder att om vädret slår om och det blir varmare kan vi inte garantera is på banan. Vi kan inte hålla information om banans åkbarhet uppdaterad kontinuerligt, utan vill du veta om det går att åka eller inte så kontakta i sådana fall idrottsjouren, 08-523 060 00.

Ljungbackens ishall

Tider för allmänhetens åkning i Ljungbackens ishall hittar ni via denna länk som ständigt uppdateras (obs extern webb, öppnas i nytt fönster). OBS! det kan förekomma ändringar.

Ljungbackens uterink (konstfruset)

Tider för allmänhetens åkning på http://friweb.sodertalje.se/bokning/schema.aspx?obj=403&schema=Isrinkar som ständigt uppdateras (obs extern webb, öppnas i nytt fönster). OBS! det kan förekomma ändringar.

Mölnbo IP

Denna bana är bara öppen för allmänheten, kl. 08.00 - 22.00. Då det är en åkbana på naturis (ingen frysanläggning som reglerar kylan) så är den anläggningen väderberoende. Det betyder att om vädret slår om och det blir varmare kan vi inte garantera is på banan. Vi kan inte hålla information om banans åkbarhet uppdaterad kontinuerligt. Belysning tänds av åkaren själv. Värmestuga finns.

Hölö IP

Denna bana är bara öppen för allmänheten, kl. 08.00 - 22.00. Då det är en åkbana på naturis (ingen frysanläggning som reglerar kylan) så är den anläggningen väderberoende. Det betyder att om vädret slår om och det blir varmare kan vi inte garantera is på banan. Vi kan inte hålla information om banans åkbarhet uppdaterad kontinuerligt. Värmestuga och belysning finns.

Övriga platser där du kan åka skridskor.

 • Tveta friluftsgård, Måsnaren, upp-plogad bana på sjön Måsnaren  http://www.tvetafriluftsgard.se
 • Ronna spontanidrottsplats, konstfrusen isbana. Belysning t.o.m. kl. 22.00.
 • Enhörna IF, naturisbana med sarg vid klubbhuset. Belysning 16.00 -21.00. http://www8.idrottonline.se/EnhornaIF-Friidrott/
 • Dalparken, naturisbana spolad i gropen på Dalparken. Belysning finns.
 • Bodaängen, naturisbana spolad i Västergård vid Bodastigen. Belysning finns.
 • Floralunden, naturisbana spolad i Blombacka vid Holmfastvägen. Belysning finns.  

Med reservation för ändring av tider.

Skidor

Gillar du skidåkning kan du njuta av det i någon av de spår som finns i Södertälje. 

Skidspår

Även utförsåkaren kan glädja sig åt vår egen skidanläggning med skidlift.

Ragnhildsborgsbacken

Södertäljebyrån - tipsar om aktiviteter

Måndag–fredag, kl. 10.00–18.00

Förändrade öppettider över jul och nyår

26 och 31 december, samt 6 januari, håller Söderätäljebyrån stängt.

Kontakta Södertäljebyrån

 • Besök: Saltsjögatan 1
 • Telefon: 08-523 060 30
 • E-post: info@sodertalje.nu
 • Webbplats: Södertäljebyrån

Destination Södertälje

Södertälje byrån är en del av Destination Södertälje, ser deras övriga tips!