Tobaksparkens lekplats rustas upp

Tobaksparken, som ligger i Bergvik nära kanalen, ska öppnas upp mer och lekplatsens lekutrustning kommer att bytas ut. Klart sommaren 2024.

Under hösten 2023 påbörjas arbetet med att fräscha upp lekplatsen. Det kommer att bli nya gungor, klätterställningar och annan lekutrustning, samt fler sittplatser och bord. Lekplatsen blir också mer tillgänglighetsanpassad och parken får ny belysning. Parken får ett lite mer konstnärligt inslag med ljusskulpturer i form av ekollon.

- Tobaksparken har idag en lekplats som har behov av att rustas upp och i ombyggnaden kommer vi att göra lekplatsen lite större än idag. Vi har valt att anpassa oss till den ganska klassiska miljön, så lekplatsen passar in i den gröna och lummiga parken. Det finns idag en stor trädallé där vi ska sätta fler träd, berättar Sylvia Rodebäck, parkplanerare på Samhällsbyggnadskontoret.

På bilden syns placeringarna för: 

  1. Gunga och karusell  
  2. Gungor
  3. Sandlåda
  4. Klätterställning med rutsch och vippbräda  
  5. Belysning i form av ekollon
  6. Solsäng

Parken öppnas upp mer

Under 2022 och 2023 utfördes arbeten med att röja upp i parken. Större buskage röjdes bort och träd som var dåliga togs ner. Syftet är att öppna upp parken mer, skapa en trevligare och tryggare miljö. Parken har en fin utsikt mot kanalens vatten.

Arbetet med lekplatsen startar under hösten 2023 och den nya lekplatsen beräknas bli klar sommaren 2024.

Tobaksparken ligger i Bergvik, nära kanalen.

 

Parken kommer att bli vackert belyst av ljusskulpturer i form av ekollon. Bild tagen i en annan park.