Nyheter omsorg och socialt stöd

2018-05-28 Missbruks- och beroendevården i Södertälje enligt Socialstyrelsens öppna jämförelser 2017

Personer som bor i Södertälje kan vända sig till socialtjänsten för att få stöd och behandling vid problem med missbruk, beroende eller psykisk ohälsa. Statistik om typ av insatser rapporteras in till Socialstyrelsen som sammanställer uppgifterna i öppna jämförelser för socialtjänsten som släpptes nyligen.

2018-02-13 Familjecentralen fyller 1 år

Ett år har gått sedan portarna för första gången slogs upp. Sedan dess har verksamheten byggt upp en populär och välbesökt plats dit föräldrar och barn kommer för att besöka öppna förskolan, gå kurs i föräldraskap, få stöd och vägledning och träffa andra föräldrar.

2018-02-07 Mötesplats för unga vuxna med psykisk ohälsa öppnar

Vi startar en mötesplats för dig som är i kontakt med oss på unga vuxna inom socialpsykiatriska enheten inom Södertälje kommun. Hit kan du komma för att träffa andra vuxna, hitta vänner, ta en fika eller bara för att komma hemifrån ett tag. Vi träffas en gång i veckan och du väljer själv när du vill komma till oss.

2018-01-24 Fokus på våldsutövare i Länsstyrelsens nylansering av kampanjen Välj att sluta

Visste du att bara 3,9 procent av våldet som sker i nära relationer anmäls till polisen, och av dem är det ytterst få som leder till åtal och fällande dom? Och trots att samhället lägger cirka 13 miljarder kronor på att motarbeta mäns våld mot kvinnor så är våldet ett fortsatt stort problem? Och för att åstadkomma en långsiktig förändring krävs det att de personer som utöver våld slutar?

2017-12-12 MAP 2020 stödjer språkutvecklande arbetsplatser

Kommunens arbetsmarknadsprojekt MAP 2020 riktar sig till arbetslösa personer i Södertälje som idag tar emot försörjningsstöd. Aktiviteterna i projektet syftar till att förbättra dessa människors möjligheter att etablera sig på arbetsmarknaden. Språkutvecklingsarbete för svenska i arbetslivet är en viktig inslag i projektets alla aktiviteter . Därför stödjer projektet arbetsgivare för att skapa fler språkutvecklande arbetsplatser.

2017-11-16 Välkomna på julmarknad!

Fredag 24 november mellan klockan 9 och 14 är du varmt välkommen till våra dagliga verksamheters årliga julmarknad! Vi håller till i entréhallen i stadshuset.

omsorgspersonal med en äldre man
2017-11-03 Ökad ersättning till kommunens leverantörer hemtjänst

Ersättningen för hemtjänst höjs till 410 kr per utförd timme enligt ett beslut iäldreomsorgsnämnden. Kommunen höjer ersättningen för att säkerställa att kvaliteten i utförandet av hemtjänst.

2017-10-03 Drop in för dig som behöver hjälp med din ekonomi

Har du trasslig ekonomi? Har du svårt att få pengarna att räcka? Kanske skulder som tynger dig? Eller kanske du har frågor kring din ekonomi och behöver rådgivning? Från och med den 6 oktober erbjuder vi dig drop in-besök en gång i veckan.