2019

Tack för Södertäljefestivalen 2019

Södertäljefestivalen 2019

2019-05-31

Den 23-25 augusti gick Södertäljefestivalen 2019 av stapeln. Kommunen fanns på plats vid Saltsjötorget. Ett stort tack till alla som besökte oss och tyckte till i olika frågor. Och tack till alla engagerade föreningar och artister som deltog!

Vi vill tacka alla som besökte kommunens tält på Saltsjötorget. Ni var många som tyckte till i olika frågor och 500 pyssel blev resultatet av vår skaparverkstad.

Ni som tog upp personliga ärenden med Kontaktcenter får återkoppling via de kontor som är aktuella för era frågor.

Ni som tyckte till om cykelplanen – era åsikter hamnar med övriga anonyma svar och registreras i remissrundan.

Alla förslag som kommunens tjänstepersoner och närvarande politiker fick är värdefulla.

Tack!

 

---------------------------------------------------------

Läs mer om festivalen:www.södertäljefestivalen.se

Kommunen på festival!

I år hittar du Södertälje kommun på Saltsjötorget.

Eftersom vi firar Kanalåret satsar vi lite extra och du kommer att möta flera av kommunens verksamheter. För våra yngsta medborgare har vi ett skapa-tält med pysselaktiveter, där bjuds det också på sång och sagostunder.

Kom och se dig själv i framtidens Södertälje, eller varför inte i historisk miljö. Vi håller även medborgardialoger och talar cykling. 

Kom förbi, säg hej och lyssna på några av alla de uppträdanden som sker på scenen! Eller kom bara och häng i vår chill-out!

Kommunens öppettider på Saltsjötorget

  • Fredag: 10.00 – 18.00
  • Lördag: 10.00 – 18.00
  • Söndag: 10.00 – 16.00

Framtidens Södertälje

Spana in det framtida Södertälje! Hur kommer det att se ut? Vi kan inte säga det exakt, med du får en vägledning genom de strukturplaner som vi presenterar för olika områden i Södertälje.

En strukturplan redovisar på ett övergripande sätt den tänkta fysiska strukturen för en stadsdel. Läs mer: Strukturplaner

Södertälje som det var

På samma sätt som vi blickar fram så tittar vi bakåt. Självklart kan du få en bild av hur det gamla Södertälje, med svunna miljöer såg ut. Torekällberget finns på plats och visar 1800-talets skola, Lindeby skola återuppstår, och det bjuds traditionella lekar och aktiviteter för de små.

Softa i loungetältet

När festivalvimlet blir för intensivt har vi en lounge att samla kraft i. Vi bjuder på tystnad men också på silent disco (disco uppkopplat mot hörlurar) och möjlighet att bläddra i en bra bok.

Koppla av med Biblioteken i Södertälje!

Skaparverkstad

Nova är en av många verksamheter som finns på Saltsjötorget. De bjuder på smakprov från flera av sina verksamheter. Traditionellt barnpyssel för de minsta hittar du också på området.

Upptäck musik, dans och föreningar

På området har vi en liten scen där det bjuds olika uppvisningar, såväl musik som dans. Kulturskolan bjuder in.

Under fredagen kan du höra sångerskan Kristy Hanna elev på Wendela hebbegymnasiet och singer&songwritern Limehill.

Ta del av ett urval av Kulturskolans häftiga ensembler eller rocka loss till Septic Street under lördagen.

Söndagen avslutas bland annat med Steelpanorkestern Panoply.

Dessutom träffar du olika föreningar som visar upp sig och sin verksamhet. Andra överraskningar utlovas också, bland annat sagostund (hoppsan, vi försa oss).

Scenen

Fredag: 15.00 – 17.00

Lördag: 12.00 – 17.50

Söndag: 11.00 – 15.15

Kom till oss och cykla iväg

Det är Kanalår i år och kommunen gör därför en utökad festivalsatsning. Alla verksamheter finns inte på plats, men genom Kontaktcenter har du ändå möjlighet att fråga om det mesta. Läs mer: Kanalåret

Ett tema som vi har valt att lyfta är cykling. Varför? Jo för vi vill att Södertälje ska bli en cykelvänligare stad, vi vill få fler att cykla. Vi tror på cykel som ett hållbart fortskaffningsmedel.

Vi kommer att ha motionscyklar på plats där du kan prova på att cykla i olika miljöer.

Under året har vi drivit cykelkampanjer och nu finns cykelplanen ute på remiss. Våra politiker kommer att vara på plats för att prata cykling med dig.

 

Träffa oss på #Södertäljefestivalen2019