Nyheter

Finalisterna till Årets Kringelställe är klara

2024-04-03

Södertäljes medborgare har sagt sitt och nu är de fem finalisterna till utmärkelsen Årets Kringelställe klara. Rösta på din favorit senast den 10 april och var med och påverka vilket ställe som förtjänar att hyllas lite extra vid galan under Södertälje Företagardag.

Under mars månad var det öppet för allmänheten att nominera sin favorit bland besöksmålen i Södertälje. Nu är de nominerade till utmärkelsen Årets Kringelställe klara och bland finalisterna finns en bred variation av besöksmål som speglar den rika kulturen och mångfalden vi har i vår kommun. Från historiska ångbåtar till restauranger med ekologiska råvaror, varje finalist har sin unika charm och bidrar till att göra Södertälje till en attraktiv plats att besöka och leva på.

- Att över 50 olika platser är nominerade är ett kvitto på att vi har många bra och populära besöksmål i Södertälje kommun och det känns superkul att ha ett sammanhang där vi tillsammans med medborgarna får chansen att visa dem lite extra uppskattning, i samband med galan under Södertälje Företagardag, säger Linda Färggren, Gruppledare Plats -och destinationsutveckling näringslivsavdelningen, Södertälje kommun.

 

De fem finalisterna, och motiveringarna enligt Södertäljes medborgare, är:  

S/S Ejdern: Ejdern är en unik historisk ångbåt som är en viktig symbol för Södertälje. Med sin vackra design och charm erbjuder den trevliga turer på både sött och salt vatten, med service och god mat ombord. Fartyget är ett värdefullt kulturarv och en viktig del av stadens sjöhistoria. Med en ideellt jobbande besättning och en atmosfär av omtanke och skratt, är Ejdern en naturlig blickfång i stadsbilden och ger resenärer, både unga och gamla, en minnesvärd upplevelse av historisk och vacker sjöfartstradition. Läs mer om S/S Ejdern här.

Vildvux: På restaurangen Vildvux råder genuin matglädje och här tillagas ekologiska och närodlade råvaror med kärlek. Med hög kvalitet på maten och en trevlig atmosfär är det ett lunchställe som många Södertäljebor är stolta över. Anders och gänget är kunniga och engagerade och ordnar aktiviteter som höstmarknad, julmarknad och yogapass. En pärla på landsbygden som erbjuder en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga. Läs mer om Vildvux här.

Nyvaket Café: Nyvaket är en härlig oas i den stressiga vardagen, med färskt bröd och kreativa bakverk i en mysig 50-talsmiljö. Här möts man alltid av trevlig service från Sari med sin vänliga personal som verkligen bryr sig om sina kunder. Även de med fyra ben blir glatt välkomnade! Med hög kvalitet och engagemang i varje detalj har Nyvaket vunnit Södertäljebornas hjärtan. En gästs citat säger allt "Deras soppor är som en varm kram från farmor". Läs mer om Nyvaket Café här.   

Torekällberget: Torekällberget är en fantastisk oas med kultur för alla. Här kan man uppleva hur det var förr genom att möta djur, natur och historia. Platsen lockar gammal som ung och erbjuder en resa tillbaka i tiden genom fotografier, kläder och hus som visar Södertäljes historia. Torekällberget är Södertäljebornas älskade rekreationsområde och en unik plats som man är mäkta stolt över! Läs mer om Torekällberget här.

Idala Café och Lanthandel: Idala är en glädjespridare för såväl turister som sommargäster och bofasta. Här blandas humor, musik och konst med restaurang, café och provningar. Ett roligt och unikt utflyktsmål i Södertöljes skärgård, med trädgårdscafé som erbjuder konstutställningar, konserter med fantastiska artister samt vällagad mat. En omtyckt plats som uppskattas för sin trevliga personal och det lokala engagemanget för bygden. Läs mer om Idala här.

 

Var med och gör din röst hörd genom att rösta på din favorit senast den 10 april här!

 

Alla finalister bjuds in till galan i samband med Södertälje Företagardag den 16 april och vinnaren, den som har fått flest röster, avslöjas under kvällen. Det är kommunens näringslivsavdelning som administrerar utmärkelsen Årets Kringelställe, men det är Södertäljeborna som nominerat och som avgör vem som tar hem priset. Det här är andra gången som utmärkelsen delas ut. Förra årets vinnare var Nyvaket Cafe.